Viisi tärkeintä puutarhatyökalua, joita ilman on vaikea pärjätä

Monet ihmiset nauttivat puutarhassa työskentelystä, koska se on heille meditatiivista toimintaa.

Jos et kuulu heihin ja puutarhanhoito on sinusta hankalaa ja aikaa vievää, kannattaa tutustua ehdotuksiimme puutarhatyökaluista, jotka helpottavat työtäsi. Seuraavissa kappaleissa antamiemme suositusten lisäksi voit ostaa kaiken tarvitsemasi Hobby Hallin verkkokaupasta kotoa käsin. Eikö olekin kätevää?!

Halkaisukone tekee ikävästä työstä sujuvampaa ja mukavampaa

Jos sinulla on kotona takka tai puulämmitteinen uuni, polttopuiden pilkkominen on osa jokapäiväistä rutiinia. Onneksi tähän on ratkaisu – halkaisukone, jonka avulla puiden pilkkominen on nopeaa ja vaivatonta. Voit unohtaa ne pitkät päivät, jolloin uuden puukuorman saapuessa sinun täytyi pilkkoa ja pinota, sillä halkaisukone hoitaa osan työstä puolestasi. Halkaisukone on työkalu, jonka voit hankkia yhdessä naapuriesi tai muiden hyvien tuttaviesi kanssa yhteiskäyttöön. Näin voit pilkkoa polttopuut ilman kirvestä, ja sinulle jää enemmän aikaa muihin hauskoihin asioihin. Valitse sopiva halkaisukone ja osta se verkosta.

Robottiruohonleikkuri huolehtii nurmikostasi

Olet varmasti kokenut tilanteita, jolloin nurmikon leikkaaminen on taas edessä, mutta haluaisitkin mieluummin ottaa aurinkoa tai viettää aikaa perheesi kanssa. Nurmikon leikkaaminen voi käydä kesän aikana tylsäksi, jos hoidettavana oleva pihasi on suuri. Tässä kohtaa tulee avuksi robottiruohonleikkuri. Puutarha- ja kodintekniikka ovat kehittyneet niin paljon, että monet työt tehdään jo ihmisen puolesta. Yksi tällainen erinomainen vaihtoehto on hankkia itselleen tavallisen ruohonleikkurin sijaan robottiruohonleikkuri, jonka voi asettaa itse leikkaamaan nurmikkoa. Sinä voit joko katsoa vierestä tai puuhailla muuta!

Harava – tarpeellinen sekä viljelypenkkien tekemiseen että haravointiin

Harava on puutarhatyökalu, joka tulisi löytyä jokaisesta kotitaloudesta. Vaikka se ei ole teknisesti yhtä kehittynyt työkalu kuin aiemmin mainitut, se on kuitenkin välttämätön, jotta voisit haravoida nurmikkoa ja lehtiä tai tehdä viljelypenkkejä. Vaikka monet ihmiset suosivat lehtipuhallinta haravan sijaan, kunnon harava ei ole korvattavissa, koska sillä voi haravoida yksittäisiä oksia tai leikattuja kasveja.

Puutarhakärry kasvien ja mullan kuljettamiseen

Puutarhakärryllä on monipuolisia käyttömahdollisuuksia – lapset tykkäävät leikkiä sillä ja kuljettaa toisiaan ympäriinsä, ja vanhemmat voivat hyödyntää sitä puutarhatöissä. Puutarhakärry on kätevä apuväline, jonka avulla voit kuljettaa multaa juuri haluamallesi alueelle. Sen lisäksi voit käyttää sitä leikattujen kasvien tai oksien siirtämiseen kauempana sijaitsevaan kompostiin. Puutarhakärry soveltuu myös puiden kuljettamiseen. Se on monipuolinen työkalu, joten sellainen kannattaa hankkia myös omaan puutarhaan.

Letku kasteluun ja pesuun

Jotta kasvit kasvaisivat elinvoimaisesti ja nurmikkosi vihertäisi kauniisti, niitä tulee kastella. Pienempien kasvien kastelu onnistuu kätevästi kastelukannulla, mutta suuremman viljelypenkin kasteluun kannattaa käyttää letkua. Kasvien kastelun lisäksi letkulla voi helposti pestä ja puhdistaa julkisivun tai vaikkapa huuhdella pois suuremman lian autosta.