Ikkunanpesurobotti, ikkunapesuri vai pyyhe ja sanko?

Kauniit kesäpäivät ja kesäillat ovat aikaa, jolloin monet ihmiset haluaisivat olla ulkona. Se ei ole aina mahdollista, jolloin toiseksi paras ratkaisu on näkymistä nauttiminen. Pölyisillä ja likaisilla ikkunoilla se on kuitenkin paljon hankalampaa, joten ota avuksesi ikkunapesuri tai jokin muu ratkaisu. Jos ikkunat jäivät keväällä pesemättä, laseissa ja raameissa on edelleen talven aikana syntynyttä likaa, toisin sanoen nyt on aika ryhtyä pesemään ikkunoita.

Liina ja sanko eli perinteinen tyyli

Ikkunoiden puhdistamiseen on enemmän kuin yksi vaihtoehto. Perinteinen ratkaisuhan on pesuaine, liina ja sangollinen vettä. Enää ei tietenkään käytetä mistä tahansa materiaalista valmistettuja riepuja, vaan nykyaikaisia ratkaisuja.

Mikrokuituliina auttaa välttämään lasiin jääviä raitoja, ja se sopii myös lasin kiillotukseen. Myös voimakkaampien pesuaineiden käyttäminen voi olla tarpeen, mutta varaudu siihen, että mikrokuituliinat eivät silloin kestä kovinkaan pitkään.

Mitä ikkunapesuri tekee?

Ikkunapesuri koostuu kolmesta osasta – suihkuttimesta, mikrokuituliinasta ja kuivaustoiminnosta. Se on huomattavasti nopeampi ja mukavampi ratkaisu kuin ikkunoiden hankaaminen itse. Joskus ikkunapesurit jaetaan kahteen ryhmään. Ensinnäkin kädessä pidettävät pesurit, toiseksi itsenäisesti toimivat ikkunanpesurobotit. Aina koko ikkunan peseminen ei olekaan tarpeen, vaan kohdepuhdistus riittää, ja silloin käsipesuri on hyvin hyödyllinen. Lisäksi teleskooppivartinen käsipesuri varmistaa ikkunoiden nurkkien tavoittamisen ja robottiin verrattuna käsipesurin hintakin on edullinen ja miellyttävä tekijä.

Nimeltään se on ikkunapesuri, mutta sillä voi ihanteellisesti puhdistaa keraamisia laattoja, ovia, peilejä ja suihkukaapin, eli kaikkia sileitä pintoja. Sinun pitää ehdottomasti seurata pesurin tehoa. Jos pesuri ei pysty poistamaan vettä ja likaa, kaikki tulee sittenkin hoitaa käsin. Pesuvettä keräävän säiliön tulisi olla vuotamaton ja myös mukavasti ja helposti irrotettava. Ikkunapesuri ei saa myöskään olla liian raskas, ettei peseminen muodostu liian rasittavaksi.

Hankkiako ikkunanpesurobotti?

Ikkunanpesurobotin suurena etuna on tietenkin se, että robotin ikkunalle asentaminen pois lukien kone puuhaa itsenäisesti ja säästää sinun aikaasi. Enää niiden hankkiminenkaan ei ole hankalaa, sillä ikkunanpesurobotteja on Hobby Hallin verkkokaupassa, josta sellainen on helppo tilata kotiin. Siitä huolimatta robotti ei ole kuitenkaan ratkaisu, joka sopii kaikille. Jos sinulla on esimerkiksi monta loma-asuntoa ja ajattelet, miten niitä voisi paremmin hallita/sisustaa, niin ikkunanpesurobotit ovat hyvä mahdollisuus nopeuttaa siivousta.

Tärkein miinus on se, että ikkunanpesurobotti ei selviä pinttyneemmästä liasta, toisin sanoen sinun tulee suorittaa esipesu. Myös viileämpinä päivinä on ongelmia, sillä robotti vaatii työskentelyynsä tiettyjä lämpötiloja.

Ikkunanpesurobotit ovat suurenmoisia lahjoja nimenomaan nuoremmille henkilöille, jotka pitävät tekniikan parissa puuhailusta, mutta eivät pidä siivoamisesta. Lisäksi lahjoittaessasi ikkunanpesurobotin omalle lapsellesi saat varmasti käyttää sitä itsekin.

Oikeat työmenetelmät pelastavat päivän

Yhdentekevää, millaisen vaihtoehdon valitset, tärkeää on käyttää oikeita työmenetelmiä. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ikkunanpuitteet ja ikkunanpielet tulee puhdistaa sekä sisältä että ulkoa. Kannattaa muistaa sekin, että kaikkein puhtaimpien ikkunoiden saavuttamisen salaisuus ei välttämättä ole pesumenetelmissä ja pesuaineessa, vaan kuivaamisessa!

Mikrokuituliina sopii myös kuivaamiseen, mutta sanomalehdet voi huoletta jättää historiaan. Nykyisiin sanomalehtiin käytetään huomattavasti enemmän painovärejä, joiden koostumus on toisenlainen, ja sen vuoksi lehdet tahtovat kuivaamisen yhteydessä liata ikkunalasit uudelleen. Kaikkein paras vaihtoehto on kuitenkin kunnollinen ikkunapesuri, joka auttaa todella kuivaamaan lasin.