Lahjavinkit 2-vuotiaalle - parhaat lelut taaperon leikkeihin

Etsitkö sopivaa lelua lahjaksi pienelle päivänsankarille? Parhaat lahjavinkit 2-vuotiaalle ovat kehittäviä ja turvallisia leluja, jotka innostavat leikkimään vielä lähempänä kouluikääkin. Tässä artikkelissa vinkkaamme yli 10 erilaista lelua, joilla voit ilahduttaa taaperoa hänen juhlapäivänään!

Taapero matkii leikeissään aikuisten tekemisiä

2-vuotiaat imitoivat leikeissään usein aikuisten tekemisiä ja niinpä erilaiset kodinhoitoon liittyvät leikit ovat tämän ikäisten suosikkeja. Kotiin liittyvät lelut, kuten monipuolinen leikkikeittiö, tarjoavat puitteet kivoille kotileikeille. Hobby Hallin verkkokaupasta 2-vuotiaalle sopiva leikkikeittiö löytyy Phoohi-, Smoby- tai Ecoiffier -merkeiltä.

Osassa leikkikeittiöistä keittiövälineet tulevat mukana, mutta niitä voi tarvittaessa hankkia myös erikseen. Lisäksi kannattaa hankkia leikkiruokia, joita löytyy niin puisina, muovisina kuin pehmoversioinakin. Muista kuitenkin tarkistaa, että leluruoat ovat kooltaan sen verran suuria, ettei lapsi voi vahingossa tukehtua leluun.

Leikkikeittiö voi olla käytössä vielä pikkukoululaisenkin leikeissä, joten se on pitkäikäinen lelulahja. Kotileikkeihin sopivia leluja ovat myös erilaiset kodinkone- ja siivousvälinelelut. Lisäksi joitain vauvanukkeja ja tarvikkeita löytyy leluvalikoimasta jo alle 3-vuotiaillekin.

Parhaat lahjavinkit 2-vuotiaalle ovat kehittäviä leluja

Hyvä lelu on sellainen, joka kehittää taaperon taitoja. Rakenteluun kannustavat lelut kehittävät havainnointikykyä ja hienomotoriikkaa, ja siksi ne ovat myös mukana lahjavinkit 2-vuotiaalle -artikkelissamme.

2-vuotiaan leluissa ei kuitenkaan saa olla pieniä osia. Taaperot laittavat vielä leluja suuhun, joten leluissa olevat pienet osat aiheuttavat tukehtumisvaaran. Rakennuspalikoiden valinnassa tämä aiheuttaa haasteita, sillä monissa rakenteluseteissä osat voivat olla hyvinkin pieniä.

Jos haluat hankkia mahdollisimman pitkäikäisiä rakenteluleluja, hyvä valinta voisivat olla puiset palikat. Ne kestävät kovempaakin leikkiä ja mahdollistavat monipuoliset rakentelu- ja mielikuvitusleikit vielä kouluiässäkin. Palikkasettejä on monia erilaisia, joissa osassa on mukana myös puisia hahmoja.

Toinen hyvä valinta 2-vuotiaan lahjaksi voisivat olla Lego Duplo -palikat, joista löytyy sopivia settejä jo 2-vuotiaallekin. Duplo-palikoita voi hankkia erilaisia ja ne soveltuvat lapselle noin 5-vuotiaaksi asti, ennen kuin lapsi siirtyy leikkimään pienemmillä Legoilla.

Leluja, joilla 2-vuotias voi leikkiä usean vuoden ajan

Jos päivänsankari ei innostu koti- tai rakenteluleikeistä, on valikoimissa myös muita leluja, jotka innostavat lasta leikkeihin tulevinakin vuosina. Sisälelut eivät ole ainoa lahjavaihtoehto. Entäpä jos 2-vuotias saisikin lahjaksi setin hiekkaleluja? Jos syntymäpäiväsankarin kotona on oma piha, voit harkita hankkivasi lahjaksi jonkun pihaan sopivan leikkivälineen.

Pihalle tai sisälle sopii myös leikkiteltta, joka soveltuu monen tyyppisiin leikkeihin. Teltta voi olla malliltaan kokoontaitettava, jolloin se sopii myös pieneen huoneeseen tai parvekkeelle. Hobby Hallin valikoimasta löydät erilaisia leikkitelttoja nopealla toimituksella.

Pihalelujen ja -leikkivälineiden lisäksi pehmolelut ovat kivoja lahjoja pienille lapsille. Lahjaksi saadusta pehmolelusta saattaa tulla lapselle tärkeä unilelu tai tunteita herättävä muisto lapsuusvuosista. Muista kuitenkin tarkistaa, ettei 2-vuotiaan lahjapehmossa ole irtoavia osia, kuten muovisia silmiä.

2-vuotiaille on myös joitakin sopivia pikkuautoja ja lelufiguureja. Nämä ovat yleensä valmistettu mahdollisimman yhtenäisesti ilman vaaraa irtoavista osista. Tarkista lelun ikäsuositus ja materiaalien myrkyttömyys ennen ostamista.

Lahjavinkit 2-vuotiaalle - huomioi ikätaso ja turvallisuus

Jos et löytänyt sopivaa lahjavinkkiä edellä esitellyistä, pitkäikäisistä leluista, voit satsata pitkäikäisyyteen lelun materiaalien kautta. 2-vuotiaan kehitysvaiheeseen sopivia leluja ovat esimerkiksi pienet palapelit ja pinoamislelut.

Palapeleistä 2-vuotiaalle sopivat maksimissaan 16 palaa sisältävät palapelit, joissa on kehikko mukana. Valitse puusta valmistettu palapeli, niin perhe voi myöhemmin antaa tai myydä palapelin hyväkuntoisena eteenpäin seuraavalle leikkijälle. Myös pinoamisleluissa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalin kestävyyteen ja kuvioinnin tai koristelun ajattomuuteen.

On tärkeää valita lahjaksi lelu, joka on turvallinen. Varmista, että lelussa ei ole irtoavia osia tai teräviä reunuksia, ja noudata valmistajan suositusta ikää koskien. Hobby Hallin verkkokaupassa näet ikäsuositukset heti selatessasi tuotevalikoimaa ja voit myös rajata hakutuloksia suositusiän mukaan. Muistathan, että lähes kaikki tämän artikkelin ideat sopivat myös joululahjaksi puuhakkaalle taaperolle!