Unelmia, suunnittelua ja toteutus - lomalle omalla matkailuautolla

Unelmointi omalla matkailuautolla lomailemista on hauskaa ja mielenkiintoista. Kun on päättänyt, millainen auto sopisi parhaiten omiin tarpeisiin, voi aloittaa oikeanlaisen auton etsimisen. Valinnanvaraa on paljon: perinteiset klassikot tai modernit mallit – jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Kuinka paljon matkailuautot maksavat?

Matkailuautojen hinnat vaihtelevat merkittävästi riippuen mallista, kokoluokasta ja varustelutasosta. Yleensä matkailuautojen hinnat alkavat noin 20 000 eurosta ja voivat nousta jopa yli 100 000 euron. Käytettyjä autoja saa toki edullisemmin ja ne ovat usein todella hyvässä kunnossa.

Auton hankintaan voi hakea rahoitusta useista eri lähteistä. Yksi vaihtoehto on hakea lainaa Rahalaitos.fi -sivustolta. Kilpailuttamalla voit saada tarjouksen joka on hyvin edullinen tapa rahoittaa auto. Lainan korko ja maksuerät ovat yleensä alhaiset, ja laina-ajat voivat olla pitkiäkin. Toinen vaihtoehto on autorahoitus, joka tarjoaa usein lyhyemmän laina-ajan ja korkeamman koron. Autorahoituksen avulla voi myös ostaa uuden tai käytetyn matkailuauton. Autorahoitusta käytettäessä ei tarvitse maksaa koko auton hintaa heti, vaan sen voi maksaa osissa ajan myötä.

Auton voi ostaa myös osamaksulla tai luottokaupalla. Tässä tapauksessa auto maksetaan suoraan liikkeelle. Osamaksujen ja luottokauppojen avulla voi ostaa uuden tai käytetyn auton helposti ja nopeasti.

Näitä asioita kannattaa harkita ennen matkailuauton ostamista

Ennen matkailuauton ostamista on tärkeää harkita useita eri asioita. Ensinnäkin tulisi selvittää, minkälaisen auton tarvitsee. Onko kyseessä pieni ja ketterä auto, joka sopii hyvin pienille teille ja parkkipaikoille? Vai onko toiveissa suurempi auto, joka sopii myös suuremmalle perheelle? Toiseksi tulisi tutustua erilaisiin mallivaihtoehtoihin ja vertailla niiden ominaisuuksia. Kannattaa tutkia esimerkiksi auton mittoja, painoa ja moottorin tehoa. Nämä ovat tietoja, joita tarvitaan ennen ostopäätöstä.

On myös hyvä selvittää auton turvallisuusominaisuudet, kuten esimerkiksi turvavöiden lukumäärä ja se, että ne myös toimivat. Myös muut turvallisuuteen liittyvien ominaisuuksien toimivuus, kuten jarrujen ja ohjaustehostimen toiminta, on varminta tarkistaa. Ostajan tulisi tutustua huolellisesti auton varustelutasoon ennen ostopäätöstä. Autossa saattaa olla joitakin perusvarusteita, mutta lisävarusteita voi hankkia myös jälkikäteen omien tarpeiden mukaan. Myös sisustukseen liittyviiin vaihtoehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Matkailuautossa voi yöpyä lähes missä tahansa ja säästää hotellikulut

Matkailuautossa yöpyminen on helppoa ja mukavaa. Se tarjoaa vapauden ja mahdollisuuden vierailla eri paikoissa, joihin ei muuten tulisi välttämättä mentyä. Yöpyminen matkailuautossa säästää myös rahaa, koska se on edullisempi vaihtoehto hotelliyöpymiseen verrattuna. Matkailuautossa voi yöpyä lähes missä tahansa ja valita joko leirintäalueen, tai vaikka luonnonkauniin maiseman, jossa voi nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja luonnon äänistä. Matkailuautossa yöpyminen tarjoaa myös paljon muita etuja. Autot ovat nykyisin moderneja ja niissä on kaikki tarvittavat varusteet, kuten hella ja jääkaappi, jotka helpottavat ruoanlaittoa. Lisäksi autossa on useimmiten oma wc-tila ja suihku, jotka tekevät matkailusta entistäkin mukavampaa.