Tiesitkö, että voit opiskella Kainuussa vaikka tohtoriksi?

Monipuoliset oppilaitoksemme tarjoavat ponnahduslaudan jatko-opintoihin ja erinomaiset eväät tulevaisuuden urasuunnitelmiin. Tutustu koulutustarjontamme helmiin. Meiltä löytyy mahdollisuuksia niin aikuisväestön koulutustarpeisiin kuin omien vahvuuksien ja harrastusten yhdistämiseen opiskelun ohessa.

Vuokatin LiikuntaKampus – Suomen laajin liikunta-alan koulutuskattaus Vuokatissa

Valitse kampuksemme vaihtoehdoista tai opiskele läpi koko liikunta-alan koulutuspolku toisen asteen opinnoista aina liikuntatieteiden tohtoritutkintoon asti.

Vuokatin LiikuntaKampuksessa ovat mukana Kajaanin ammattikorkeakoulu, Kainuun ammattiopisto, Sotkamon lukio, Vuokatti Sport, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia ja Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikkö Vuokatissa.

Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikkö VUOKATISSA

Liikuntateknologian yksikkö (JYU-Vuokatti) on osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellistä tiedekuntaa. Liikuntateknologian yksikkö on erikoistunut monitieteelliseen ja soveltavaan liikuntabiologian tutkimukseen sekä liikuntateknologian maisteri- ja tohtorikoulutukseen. Tutkimuspuolella yksikkö on erikoistunut etenkin pohjoismaisten hiihtolajien soveltavaan ja teknologiaa hyödyntävään tutkimukseen.

Meillä voit opiskella liikuntateknologian maisteriohjelmassa. Liikuntateknologian opinnoissa kehityt ihmisen liikuntaelimistön toiminnan, harjoittamisen ja teknologian rajapinnan rautaiseksi asiantuntijaksi. Tutkinto-ohjelman opintosuuntia ovat biomekaniikka, liikuntafysiologia ja valmennustieteet.

Kaksoisura Kainuussa

Nyt haussa ensimmäistä kertaa Liikuntateknologian koulutuspolku urheilijoille ja valmentajille (Liikunnanohjaaja AMK + Liikuntatieteiden maisteri). Koulutuspolku toteutetaan yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa.

Haku kaikkiin koulutusohjelmiin tapahtuu Opintopolussa.

Hakuaika: Kevään 2024 yhteis- ja erillishaku 13.–27.3.

Kidekuja 2, 88610 Vuokatti

Puh. 040 504 4800

liikuntateknologia@jyu.fi

www.jyu.fi/fi/liikunta/liikuntateknologian-yksikko-vuokatissa

Facebook: Jyväskylän yliopisto Liikuntateknologia Vuokatti

Instagram: jyusport_vuokatti

Kainuun ammattiopisto / Vuokatti Sport Academy

Tervetuloa opiskelemaan hyvinvoinnin, liikunnan tai urheilun ammattilaiseksi Kainuun ammattiopiston Vuokatin kampukselle, Vuokatti Sport Academyyn. Vuokatissa koet huippu-urheilun sykkeen ja nautit aktiivisesta opiskelijan arjesta laadukkaiden liikuntaolosuhteiden äärellä.

Katso kampuksen esittelyvideo!

Vuokatti Sport Academyssä opiskelee reilun 200 opiskelijan joukko yhdeksän vakituisen opettajan sekä lukuisten vierailevien huippuasiantuntijoiden ohjauksessa. Voit opiskella liikuntaneuvojaksi, valmentajaksi, hierojaksi tai liikuntapaikkojenhoitajaksi. Voit tulla suorittamaan ammatillista perustutkintoa tai täydentää osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnoilla. Nykyaikaiset opiskelumenetelmämme mahdollistavat opiskelun myös työnohella tai urheilu-uran ja opiskelun yhdistämisen.

Haku koulutuksiin KAO:n sivuilta.

Hakuaika: Hae liikunnanohjauksen perustutkintoon yhteishaussa 20.2.–19.3.2024 tai hyödynnä jatkuvan haun mahdollisuudet.

Lisätietoja opinto-ohjaaja Päivi Haveriselta, paivi.haverinen@kao.fi

Opistontie 4, 88610 Vuokatti

Puh. 044 797 0832 (Opinto-ohjaaja Päivi Haverinen)

paivi.haverinen@kao.fi

www.kao.fi/tietoa-kaosta/toimipaikat/vuokatti/

Instagram: kao_sote.kasvatus.liikunta

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK)

Kajaanin ammattikorkeakoulussa pienestä voi kasvaa suurta. Tarjoamme oikeanlaisen kasvualustan opiskella, kehittää uutta ja muuttaa maailmaa.

Koulutamme tulevaisuuden osaajia; sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, sosionomeja, ensihoitajia, tradenomeja, insinöörejä, liikunnanohjaajia ja restonomeja. Koulutamme osaajia sekä AMK- että YAMK-tutkinnoissa sekä suomeksi että englanniksi. Meillä on Suomen vanhin ja paras pelialan koulutus.

Tällä hetkellä korkeakoulussamme opiskelee noin 3400 opiskelijaa, joista noin 10 % on kansainvälisiä opiskelijoita. Tarjoamme myös avoimen ammattikorkeakoulun opintoja eri aloilta.

Olemme urheilijamyönteinen korkeakoulu ja mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Mahdollistamme näin tavoitteellisen urheilu yhdistämisen opintoihin. Teemme myös yhteistyötä alueen kanssa, liikunnanohjaajaopiskelijamme opiskelevat toisen opintovuotensa Vuokatissa.

Tehtävänämme on myös tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Toimimme yhteistyössä alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Tule tekemään suuria tekoja Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

Tutustu nyt: Tulevana syksynä alkaa ensihoitaja (AMK) -koulutus ensimmäistä kertaa. Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina.

Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi haetaan yhteishauissa, joita järjestetään vuosittain tammikuussa, maaliskuussa ja syyskuussa. Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Järjestämme jonkin verran myös erillishakuja.

Hakuaika: 13.–27.3.2024

Tänä keväänä haussa on Jyväskylän yliopiston kanssa järjestettävät yhteiset Liikuntateknologian koulutuspolut urheilijoille:

Insinööri (AMK) tai Tradenomi (AMK) ja Liikuntatieteiden maisteri (LitM) ja

Liikunnanohjaaja (AMK) ja Liikuntatieteiden maisteri (LitM)

Hakuaika: 13.–27.3.2024

Ketunpolku 1, Kajaani

Puh. 040 654 8475 (hakijapalvelut)

kajaanin.amk@kamk.fi ja hakijapalvelut@kamk.fi

www.kamk.fi

Facebook: Kajaanin Ammattikorkeakoulu

Instagram: kajaaniamk

Sotkamon lukio

Sotkamon lukio tarjoaa joustavat opintojärjestelyt sekä laajan kurssivalikoiman sekä yleis- että urheilulinjalla. Kurssitarjontamme kattaa kaikki perusopetuksen tärkeimmät aineet sekä erikoiskursseja, jotka rikastuttavat opiskelua.

Sotkamon lukio tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämiseen. Vuokatti-Ruka urheiluakatemian ammattivalmentajat sekä asiantuntijat, joustava urheilulukiojärjestelmä ja sujuva arki takaavat urheilijoille mahdollisuuden keskittyä samanaikaisesti niin urheiluun kuin opiskeluun. Painopistelajeinamme ovat maasto- ja ampumahiihto, pesäpallo, suunnistus, uinti ja jääkiekko.

Uusi lukio-kirjastorakennuksemme valmistuu vuoden 2025 alkuun. Toimimme Erasmus+ -akkreditoituna kouluna, ja jokaisella opiskelijallamme on mahdollisuus hakea mukaan kansainvälisiin liikkuvuuksiin.

Joustavuus, laadukas opetus ja ohjaus sekä asiantunteva valmennus ovat toimintamme vahvuuksia. Meillä on valtakunnallinen urheilun erityistehtävä ja tämän myötä olemme osa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.

Sotkamon lukioon haetaan Opintopolun kautta.

Hakuaika: Yhteishaku 20.2.–19.3.2024

Akkoniementie 25, 88600 Sotkamo

Puh. 044 750 2634

lukio@sotkamo.fi

www.sotkamonlukio.fi

Facebook: sotkamonlukio

Instagram: sotkamonlukio

Muut alueen oppilaitokset

Ammattiopisto Luovi

Ammattiopisto Luovi on ammatillinen erityisoppilaitos. Järjestämme koulutusta vaativaa erityistä tukea opinnoissaan ja työllistymisessään tarvitseville. Meillä opiskelee yli 2000 opiskelijaa yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen. Järjestämme sekä valmentavaa koulutusta että ammatillista perustutkintokoulutusta.

Toimimme Kajaanissa Kainuun ammattiopiston tiloissa ja teemme tiivistä yhteistyötä ammatillisessa koulutuksessa. Luovin tarjoama vaativa erityinen tuki mahdollistaa jatkuvan ja monipuolisen opiskelijan tukemisen opinnoissa.

Luovi Kajaanissa voi opiskella ravintola- ja cateringalan perustutkinnon (kokki), tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa (TELMA). Toteutamme pienryhmäopetusta ja tarjoamme monipuolisesti tukea opiskelijan henkilökohtaisen tuen tarpeen mukaan. Opetuksemme on hyvin käytännönläheistä ja teemme paljon yhteistyötä työelämän kanssa.

Ammatillisena erityisoppilaitoksena voimme tarjota opiskelijoillemme erityistä tukea ja mahdollisuuden opiskella myös TELMA-koulutuksessa. Koulutuksiimme voi tutustua verkkosivuillamme tai sopia tutustumisen paikan päälle tiloihimme. Seuraava avoin vierailupäivä Kajaanissa on 14.3.2024. Ilmoittautuminen tapahtuu Luovin nettisivuilla.

Luoviin voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden tai yhteishaussa.

Hakuaika: Yhteishaku 20.2.–19.3.2024.

Opintie 3 (OPPI4), 87100 Kajaani

Puh. 040 319 3000

info@luovi.fi

luovi.fi

Facebook: Ammattiopisto Luovi

Instagram: ammattiopistoluovi

Edukai Oy

Koulutustemme avulla varmistat, että osaamisesi vastaa työelämän tarpeita. Suunnittelemme ja toteutamme koulutuksemme asiakaslähtöisesti ja aidolla palveluasenteella. Hyödynnämme koulutuksissamme uusinta pedagogiikkaa ja oppimisympäristöjä. Toimimme nopeasti ja ketterästi keskittyen asiakkaan arvostamiin asioihin. Järjestämme ei-tutkintotavoitteisia työvoimakoulutuksia, täydennyskoulutuksia ja työelämän korttikoulutuksia.

Työelämässä vaaditut erilaiset kortit ja passit sekä ammattipätevyydet ovat erittäin suosittuja. Koulutusten avulla oman osaamisen päivittäminen on nopeaa ja helppoa.

Uutuuskoulutuksiamme vuonna 2024 ovat eri ammattialojen kolmen viikon mittaiset tutustumisjaksot. Koulutusjakson aikana opiskelija tutustuu alan koulutukseen, oppimisympäristöön Kainuun ammattiopistossa sekä alan työtehtäviin ja yrityksiin. Jaksot on suunnattu työttömille työnhakijoille.

Koulutuksiin haetaan Edukain kotisivujen kautta.

Hakuaika: Tarkemmat koulutusajankohdat löytyvät koulutuskalenteristamme.

Opintie 3, OPPI 4, 87100 Kajaani

Puh. 044 715 7794

edukai@edukai.fi

www.edukai.fi

Facebook: Edukai Oy

Instagram: edukaioy

Kainuun ammattiopisto

Järjestämme Kainuun ammattiopistossa (KAO) toiseen asteen ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Perustehtävän, ammatillisen koulutuksen vastuullisen järjestämisen lisäksi, toimimme aktiivisesti elinkeinoelämän kehittämiseksi ja kasvualojen tukemiseksi yhteistyössä eri tahojen kanssa.

KAO tarjoaa ammatillista koulutusta monipuolisesti. Perustutkinnon suoritettuasi ja työelämässä kannuksia hankittuasi voit erikoistua omalla alallasi tai täydentää osaamista ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Voit myös opiskella pelkän tutkinnon osan ja jatkokehittää juuri tarvitsemaasi osaamisaluetta. Omaa ammattitaitoasi voit ylläpitää ja kehittää myös muulla kuin tutkintoon tai sen osaan valmistavalla koulutuksella. Ammatillista lisäkoulutusta järjestämme sekä oppilaitoksessa että oppisopimuskoulutuksena. Kehittämishankkeissa järjestämme lyhytkoulutuksia.

Toteutamme ammatillista koulutusta valtakunnallisesti. Vakituiset toimipaikat sijaitsevat Kajaanissa, Kuusamossa, Vantaalla ja Vuokatissa. KAOssa opiskelee vuosittain noin 3000 opiskelijaa yli 190 Suomen kunnasta sekä ulkomailta.

Kainuun ammattiopistossa opetellaan tiiviissä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa työelämän kanssa. Pääset kehittymään alallasi sekä koulussa, että oikeassa työssä yhdessä opettajien, ohjaajien ja työelämän ammattilaisten kanssa.

Tarjoamme mahdollisuuksia osaamisen jatkuvaan kehittämiseen ja uuden uran luomiseen. Tutustu koulutuksiimme.

Kainuun ammattiopistoon haetaan yhteishaussa Opintopolun kautta tai jatkuvassa haussa KAO:n verkkosivuilta. Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen päättäneet, joilla ei ole aiemmin suoritettua toisen asteen tutkintoa. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaiken ikäiset ja erilaisilla koulutustaustoilla.

Hakuaika: Yhteishaku toisen asteen koulutuksiin 20.2.–19.3.2024

Opintie 3, 87100 Kajaani

Puh. 040 165 0010

hakupalvelu@kao.fi

www.kao.fi

Facebook: Kainuun ammattiopisto

Instagram: kaoinstag

Kajaanin lukio

Kajaanin lukio on Kainuun suurin ja yksi Pohjois-Suomen suurimpia lukioita. Lukiossamme opiskelee vuosittain noin 600 opiskelijaa ja noin 30 kahden tutkinnon suorittajaa. Lisäksi aikuislinjalla opiskelee noin 20 opiskelijaa. Kajaanin lukio sijaitsee Vuorikadun kampuksella. Samoissa tiloissa toimii Kainuun ammattiopiston liiketalouden, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä musiikkialan yksiköt. Yhteensä talossa työskentelee päivittäin noin 900 opiskelijaa. Vilinää siis riittää!

Lukio jatkaa perusopetuksen opetus- ja kasvatustehtävää. Lukiokoulutus vahvistaa opiskelijan laaja-alaista yleissivistystä ja antaa valmiudet jatko-opintoja ja elinikäistä oppimista varten. Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä.

Kajaanin lukio tekee yhteistyötä Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lukion opiskelija voi täydentää opintojaan sekä ammatti-, ammattikorkeakoulu- että yliopisto-opinnoilla.

Kajaanin lukiossa on monipuolinen opintotarjonta yleislinjalla ja lisäksi valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa.

Lukiossamme on laaja kieliohjelma (englanti, ruotsi, saksa, ranska, venäjä, espanja) ja monissa oppiaineissa voit opiskella valtakunnallisten opintojen lisäksi mielenkiintoisia erikoisopintojaksoja (esim. sarjakuvaopintojakso, mediapsykologia, antiikin historia, stressinhallinta- ja rentoutumisopintojakso).

Kajaanin lukioon haetaan yhteishaussa Opintopolun kautta. Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen päättäneet, joilla ei ole aiemmin suoritettua toisen asteen tutkintoa.

Hakuaika: Yhteishaku toisen asteen koulutuksiin 20.2.–19.3.2024.

Vuorikatu 2, 87100 Kajaani

Puh. 044 7970 822

kajaaninlukio@kajaaninlukio.fi

www.kajaaninlukio.fi

Facebook: Kajaanin lukio

Instagram: kajaanin_lukio

Kuhmon yhteislukio

Lukiossamme on yleislinja ja musiikkilinja. Lisäksi meillä voi opiskella aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaan.

Tutustu musiikkilinjaamme sekä turvallisuus- ja kieliopintoihimme. Turvallisuusopintomme ovat koko Suomen tasolla ainutlaatuiset. Teemme yhteistyötä mm. Puolustusvoimien, Kainuun prikaatin, MPPK:n, MPK:n, Tulli, Poliisin, Kainuun rajavartioston ja pelastuslaitoksen sekä Migrin kanssa.

Kielivalikoimamme on myös erityisen laaja, ja meillä voi opiskella englannin ja ruotsin lisäksi ranskaa, saksaa, venäjää, italiaa, espanjaa, kiinaa ja japania.

Musiikkilinjan opintotarjontamme voidaan rinnastaa erityistehtävän saaneiden musiikkilukioiden tarjontaan. Valikoimassamme on lähes 20 musiikin opintojaksoa, joista voi valita haluamansa oman kiinnostuksen mukaan. Halutessaan opiskelijat voivat perehtyä esim. musiikkiteknologiaan ja bändisoittoon. Koulun bändit esiintyvät erilaisissa tapahtumissa.

Koulumme on tiivis ja tunnelmallinen. Meillä on noin 80 opiskelijaa ja henkilökuntaan kuuluu 15 henkilöä. Hyvä yhteishenki ulottuu opiskelijoista opettajiin, ja sopivan opiskelijamäärän vuoksi lukiossamme on helppo ottaa kontaktia puolin ja toisin.

Monipuolinen opintotarjontamme sisältää yllä mainitun lisäksi monia muitakin mielenkiintoisia opintojaksoja, esim. erilaisia tanssi- ja eräopintoja. Lukiomme kannustaa toimimaan myös kouluajan ulkopuolella myöntämällä valinnaisia opintojaksoja mm. ohjatuista liikuntaharrastuksista tai Sotkamon kansalaisopiston Kuhmon toimipisteen kursseista. Tuorein uutuutemme ovat ilmaisutaidon opinnot.

Kuhmon yhteislukioon haetaan Opintopolun kautta sekä yhteishaussa että jatkuvassa haussa.

Hakuaika: Yhteishaku 20.2.2024 klo 8.00–19.3.2024 klo 15.00.

Piilolantie 40, 88900 Kuhmo

Puh. 044 081 9997 (kanslia), 044 081 9996 (rehtori)

kuhmonlukio@kuhmo.fi

www.kuhmonlukio.fi

Facebook: kuhmonyhteislukio

Instagram: kuhmonlukio

Paltamon lukio

Paltamon lukio on menestyvä ja monipuolinen yleislukio, jossa on pienet opetusryhmät, kattavat opiskelijahuoltopalvelut ja viihtyisät tilat. Pienessä lukiossa korostuu yksilöllinen ohjaus ja yhteisöllinen ilmapiiri!

Lukio tarjoaa mahdollisuuden maksuttomaan ajokorttiin. Uudet Paltamon lukiolaiset voivat valita liikenneturvallisuus -opintojakson, johon sisältyy B-ajokortin suorittaminen.

Paltamon lukioon voi hakea yhteishaun aikana Opintopolussa tai hakuajan ulkopuolella ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen.

Hakuaika: Yhteishaku 20.2.–19.3.2024

Lampitie 2, 88300 Paltamo

Puh. 044 739 0033

lukio@paltamo.fi

www.paltamonlukio.fi

Instagram: paltamonlukio

Posion lukio

Posion lukio on Lapin paras lukio STT:n vuoden 2023 vertailussa! Täältä löydät yhdistelmän kaunista Lapin luontoa, taidetta, liikuntaa ja yhteisöllisyyttä.

Posion lukiossa voit opiskella keramiikka-, liikunta - ja yrittäjyyspainotteisesti. Lukiodiplomin voi halutessaan suorittaa kuvataiteesta tai liikunnasta. Pienet ryhmäkoot, yhteisöllisyys ja hyvät opettajaresurssit tekevät opiskelusta mielekästä.

Posion lukiossa voit valita mittavan määrän kuvataidetta ja keramiikkaa opintoihisi. Koululla on erinomaiset tilat ja välineet keramiikan työstämiseen. Opintojen aikana pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia työskentelytapoja ja tekniikoita. Virikkeitä ja inspiraatiota voit ammentaa niin posiolaisesta luonnosta kuin ympäröivästä keramiikkataiteesta ja -teollisuudesta. Aivan lukion vieressä sijaitsee maailman pohjoisin keramiikkatehdas, Pentik.

Liikuntaopintomme sopivat sekä kilpaurheilijalle että tavoitteelliselle kuntoilijalle. Liikuntapaikat – liikuntasali, urheilukenttä, jäähalli, kuntosali, ladut – ovat aivan koulun välittömässä läheisyydessä.

Posion lukiossa harjoitellaan myös yrittäjyyteen liittyviä taitoja ja kannustetaan opiskelijoita löytämään omat vahvuutensa.

Tarjoamme lukiolaisillemme mahdollisuuden maksuttomaan asuntolaan, kuntosalikorttiin, laskettelun kausilippuun lähirinteisiin, tietokoneen ja oppikirjat.

Posion lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa Opintopolussa.

Hakuaika: Yhteishaku 20.2.-19.3.2024

Koulutie 2, 97900 POSIO

Puh. 040 8012411

etunimi.sukunimi@posio.fi

www.posio.fi/koulutus/posion-lukio/

Facebook: Posion lukio

Instagram: posion_lukio

TikTok: @posionlukio

Puolangan lukio

Puolangan lukio yhteisöllinen maalaislukio, keskellä Puolangan kunnan kirkonkylää. Kompaktin kokomme ansiosta opiskelijat huomioidaan yksilöllisesti, kaverit tulevat nopeasti tutuiksi ja vapaa-ajalla kaikki on sopivan lähellä.

Pieni ja rauhallinen lukiomme mahdollistaa hyvän opintomenestyksen, olivatpa jatkotavoitteesi mitkä tahansa! Lukion päättötodistus ja ylioppilastodistus avaavat ovet monenlaisiin jatko-opintoihin, kuten ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Puolangan lukiossa oppimistulokset ovat todistetusti hyviä, sillä meidät on valittu valtakunnallisessa lukiovertailussa Kainuun parhaaksi ja Suomen toiseksi parhaaksi pieneksi lukioksi.

Opetuksemme laadun takeena ovat asiansa osaava opettajakunta, laaja kurssitarjonta ja pienet ryhmäkoot. Näin opiskelijoiden yksilölliset tilanteet voidaan huomioida paremmin kaikissa eteen tulevissa tilanteissa. Lisäksi lukiolaisille tarjotaan monia mukavia etuja, kuten mahdollisuus suorittaa B-ajokortti ilmaiseksi.

Lukiossa suoritat sekä pakollisia, että valinnaisia opintoja. Lisäksi voit liittää opintoihisi lukiodiplomeita ja muita valinnaisia opintoja. Kurssitarjottimeltamme löytyy muun muassa mediapsykologiaa, ilmaisutaitoa ja työelämään tutustumista. Lukio voi hyväksi lukea muualla suoritettuja opintoja, joiden laajuus ja vaatimustaso vastaavat lukio-opintoja. Olemme Finest Futuren Partner School.

Opiskelu Puolangan lukiossa on maksutonta, ja Puolangan lukioon voi hakea Opintopolulla yhteishaussa kaikkialta Suomesta. Autamme kaikkia tulevia opiskelijoita kaikissa käytännön asioissa, kuten edullisen opiskelija-asunnon löytämisessä!

Hakuaika: 20.2.–19.3.2024

Koulukatu 2 89200 Puolanka

Puh. 040 740 2567 (rehtori)

lukio@puolanka.fi

www.puolanganlukio.fi

Instagram: puluopk (Puolangan lukion opiskelijakunta)

Suomussalmen lukio

Suomussalmen lukio on laadukas, monipuolinen, yksilölliset tarpeet huomioiva lähilukio, joka kasvattaa vastuuntuntoisia ja hyvinvoivia ihmisiä turvallisessa, paikallishistoriallisesti merkittävässä ja luonnonläheisessä ympäristössä.

Lukiomme on ollut suunnannäyttäjänä muille kouluille tietotekniikan hyödyntämisessä – olemme ensimmäisiä lukioita Suomessa, jossa otettiin käyttöön sähköiset kokeet. Henkilöstömme koostuu vahvoista osaajista, joilla on viimeisin tieto hallussaan. Koululla on oma ICT-tukihenkilö, joka auttaa kaikissa päivittäisissä tietoteknisissä kysymyksissä.

Meillä digitaalisuus on renki eikä isäntä: lähes kaikilla opintojaksoilla on käytössä printtikirjat, ja lisäksi käytämme digitaalista materiaalia työskentelyä monipuolistamaan ja helpottamaan. Kaikilla opiskelijoilla on käytössä oma läppäri.

Ruukinkatu 3, 89600 Suomussalmi

www.suomussalmi.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/

Facebook: Suomussalmen lukio

Instagram: suomussalmenlukio