Kaatuuko laihdutussuunnitelma sadepäiviin? Näillä laitteilla kuntoilu onnistuu aina

Laihduttaminen on monen haaveissa, mutta usein liikunnan ja ravinnon määriä ei saa muokattua niin, että näkyviä tuloksia saisi aikaiseksi. Jo muutaman kilon laihduttaminen voi olla hankalaa, jos ei esimerkiksi ole valmis luopumaan joistain herkuista tai aloittamaan edes kevyitä kävelylenkkejä.

Oikukas ja sateinen sääkin voi joskus pilata suunnitelmat kävelylenkistä, ja tilalle voi tulla elokuvailta herkkujen ääressä. Seuraavilla laitteilla jokainen voi kuitenkin kuntoilla sääolosuhteistakin riippumatta.

Kuntopyörällä jalat ja keskivartalo kuntoon

Kuntopyörä on erinomainen hankinta kotiin, sillä se mahdollistaa kuntoilun säästä riippumatta, eikä se vie edes paljon tilaa. Kuntopyörällä treenaaminen on erityisen tehokasta, sillä se aktivoi monia lihasryhmiä, kuten reisiä, pohkeita ja pakaroita sekä vahvistaa keskivartalon lihaksia. Laite sopii erinomaisesti painonpudotukseen, koska se tarjoaa tehokkaan aerobisen harjoituksen, joka polttaa runsaasti kaloreita. Laadukkaita merkkejä ovat esimerkiksi Tunturi, Zipro ja EverFit.

Säännöllinen pyöräily kuntopyörällä parantaa myös sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lisää lihaskestävyyttä ja parantaa yleistä hyvinvointia. Hyödyt voivat siis olla melkoiset, jos polkemisesta saa itselleen jatkuvan harrastuksen. Edullinen kuntopyörä on helppo tilata kotiinsa esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Kuntoilun aloittamisen lykkäämiseen ei ole siis enää mitään tekosyitä.

Juoksu

Juoksumatto on toinen erinomainen vaihtoehto, joka tarjoaa mahdollisuuden kuntoiluun sääolosuhteista riippumatta. Juoksumatolla treenaaminen vahvistaa erityisesti jalkojen lihaksia, kuten reisiä, pohkeita ja pakaroita, sekä parantaa keskivartalon ja selän lihaskuntoa. Juoksumatolla käveleminen tai juokseminen sopii myös niille, jotka eivät pidä pyörän polkemisesta.

Hobby Hallin verkkokaupasta juoksumatto on kätevää tilata kotiin ja nykyaikaisten laitteiden kokoaminenkin on tehty hyvin helpoksi. On hyvä huomata, että laitteita on saatavilla hyvin monessa eri hintaluokassa. Kalliimmat mallit, joita tarjoaa esimerkiksi Nordic Track, Tunturi ja Freemotion, sisältävät enemmän ominaisuuksia ja ovat laadultaan kestävämpiä.

Juoksumatto auttaa tehokkaasti painonpudotuksessa, koska juoksu on intensiivinen aerobinen harjoitus, joka kuluttaa paljon kaloreita. Säännöllinen juoksuharjoittelu parantaa myös sydän- ja verenkiertoelimistön terveyttä, lisää lihasvoimaa ja parantaa yleistä kuntoa. Laihduttamisen lisäksi kroppa kiittää harjoittelusta siis monella muullakin tavalla.

Aloittaminen on usein vaikein vaihe

Monelle kuntoilun aloittaminen on vaikein vaihe. Kun treenaamisesta on saanut muodostettua itselleen rutiinin, treenaamiseen siirtyminen kesken arjen askareiden ei enää tunnukaan vaikealta. On hyvä lähteä liikkeelle vähitellen, eikä hajottaa omaa kroppaa, jos liikunnan harrastamisesta on ennättänyt kulua jo tovi.

Pienet askeleet johtavat pysyviin tuloksiin ja auttavat kehoa sopeutumaan uuteen liikuntarytmiin. On myös tehokas tapa asettaa realistiset tavoitteet ja seurata edistymistä, koska yleensä se, mitä mittaa, myös kehittyy. Jokainen harjoitus vie vähitellen lähemmäksi tavoitetta, ja aluksi on tärkeää olla myös kärsivällinen, vaikkei paino putoaisikaan.

Laihduttaminen ei ole kallista

Laihduttamaan pääsee kotikonsteinkin, jos vain motivaatiota ja terveyttä riittää. Kuntopyörä, juoksumatto ja myös esimerkiksi crosstrainer mahdollistavat kotona kuntoilun ilman kallista salikorttia tai kalliiden varusteiden ostamista. Laihduttamisen ei siis pitäisi jäädä rahasta kiinni, sen sijaan epäonnistuminen johtuu useimmiten motivaation puutteesta, terveysongelmista tai ajan puutteesta.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan lisäksi edullisia kuntopyöriä voi löytää myös tarjouskampanjoista. Tarjouslehdet kannattaa siis ottaa seurantaan, jos haluaa löytää oman laitteen alle normaalien markkinahintojen. Keväisin urheiluliikkeet voivat myös myydä vanhoja malliaan edullisesti ja talvea varten Black Friday voi tarjota loistavan keinon löytää kotiin uusi kuntoilulaite.