Paikallisuutiset

Suomussalmen lukion tukiliike toivoo, että kunnan strategia ei ole heikentää lukion vetovoimaa.

Suomussalmen lukion tukiliike: Kannanotto Suomussalmen lukion tulevaisuudesta

Suomussalmen lukion tukiliike on erittäin huolissaan lukion kohtalosta. Ensi syksynä lukioomme on tulossa enemmän hakijoita kuin kahteen edelliseen vuoteen, mutta siitä huolimatta nämä lähes kolmekymmentä opiskelijaa aloittavat koulunsa yhdessä luokassa. Opiskelijoiden näkökulmasta se on yksinkertaisesti liikaa.

Koko peruskouluajan kuntamme nuoret ovat tottuneet pieniin ryhmäkokoihin, joten liian suuret ryhmät lukiossa johtavat väistämättä ongelmiin. Pienet ryhmät ovat olleet lukiomme erityinen vahvuus. Opettajat voivat tarjota pienissä ryhmissä opiskelijoille riittävää tukea. Tämä on tärkeää etenkin siksi, että lukiossamme on paljon eritasoisia opiskelijoita. Liian suuret ryhmät vaikeuttavat oppimista, heikentävät motivaatiota ja oppimistuloksia sekä johtavat opintojen keskeyttämiseen.

Lukiomme opiskelijamäärä tulee pienemään, joten juuri siksi kehitystä ei tulisi lainkaan nopeuttaa. Toivottavasti kuntamme strategia ei ole heikentää lukion vetovoimaa, jotta opiskelijamäärä tippuisi itsestään siedettävään. Sen sijaan toivomme, että kuntamme pyrkisi tavoittamaan yhä paremmin peruskoulun päättäviä nuoria sekä täällä Suomussalmella että yli kuntarajojen. Rohkeudella ja kunnianhimolla voitaisiin ylläpitää laadukasta lukiokoulutusta, jos niin haluttaisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiedostamme, että suunnitelmat yhdestä luokasta on tehty jo vuonna 2018. Mielestämme nämä suunnitelmat ovat opiskelijoiden ja kunnan kannalta haitallisia ja niitä pitää tarkastella muuttuneessa tilanteessa. Kunnallemme on kannattavaa ylläpitää kaksisarjaisia vuosikursseja niin pitkään, kun se on opiskelijamäärän kannalta mahdollista. Käytännössä kyse olisi muutamasta vuodesta. Lukio on kuntamme ainoa toisen asteen oppilaitos, ja kunta tuskin haluaa, että vähäisetkin opiskelijat muuttavat muualle.

Kuntastrategiassamme nostetaan arvoiksi rohkeus, kulttuuri ja sivistys sekä yhteisöllisyys. Näiden arvojen pitäisi näkyä myös kuntamme käytännön työssä eikä vain paperilla. Kannustamme kaikkia osallistumaan ratkaisukeskeiseen ja asiapitoiseen toimintaan kuntamme hyvinvoinnin edistämiseksi.

Suomussalmen lukion tukiliike

Suomussalmen lukion tukiliike on 20.5. perustettu kevyt ja rento ryhmä tukemaan lukion toimintaa ja elinvoimaisuutta. Ilmoittaudu mukaan tukemaan lukiota ottamalla yhteyttä Atte Seppäseen. Kaikki ovat tervetulleita!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä