Selvitä rahoituskustannuksesi ja pidä taloutesi hallinnassa vuonna 2024

Rahoituskustannukset ovat aina henkilökohtaisia ja niihin vaikuttaa suuresti rahoituksen korko. Rahoituskustannukset voi pitää kurissa säännöllisellä kilpailuttamisella.

Ulkopuolinen rahoitus on useimmalle meistä väistämätöntä jossain vaiheessa elämää. Ulkopuoliseen rahoitukseen liittyy aina kustannuksia, joista keskeisin on korko. Lainanhakijan ominaisuuksien sekä lainanmyöntäjän kriteeristön ohella myös yleinen korkotaso vaikuttaa lainan korkoon.

Euroalueen tärkein viitekorko euriborin kehitys viime vuosina kuvaa hyvin, miten miinuskorot ovat jääneet vuoteen 2021 – alkuvuoden aikana 12 kuukauden euribor on ollut tasaisesti 3,5 prosentin yläpuolella. Vuoden 2023 lopulla vastaava luku oli yli 4 prosenttia, joten pientä laskua on kuitenkin ollut havaittavissa.

Pidä rahoituskustannukset kurissa vertaamalla lainat

Rahoituksen kustannukset muotoutuvat lainan korosta sekä muista kustannuksista, joita pankki tai rahoituslaitos perii. Rahoituksen korko on aina henkilökohtainen ja se selviää vasta rahoitusta haettaessa. Rahoituksen korkoon vaikuttavat eniten haettava lainasumma ja laina-aika, pankin arvio hakijan maksukyvystä sekä yleinen Euroopan pankkien ohjauskorko.

Todellinen vuosikorko on erinomainen mittari rahoituskustannusten vertaamiseen. Todellinen vuosikorko määrittää rahoituksen kokonaiskustannuksen eli ottaa huomioon sekä koron että kaikki muut rahoitukseen liittyvät kustannukset.

Paras keino omien rahoituskustannusten hallitsemiseen on rahoitusten kilpailuttaminen. Kilpailuttamisen kautta pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkuudestasi ja pyrkivät tarjoamaan rahoituksen mahdollisimman maltillisella korolla. Kilpailuttaminen kannattaa paitsi uutta rahoitusta harkittessa myös tavoiteltaessa säästöä nykyisiin rahoituskustannuksiin. Kilpailuttamisesta kannattaa tehdä rutiini, sillä säännöllinen kilpailutus auttaa pitämään rahoituskustannukset kurissa.

Sortterilla rahoituksen kilpailuttaminen on reilua ja vaivatonta

Kilpailuttamalla rahoitukset kotimaisen Sortterin lainavertailupalvelun avulla tavoitat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä rahoitusta tarjoavia tahoja.

Sortter mahdollistaa rahoituksen hakemisen kuluttajille 60 000 euroon asti 1–20 vuoden takaisinmaksuajalla. Rahoituksen korot alkavat 4 prosentista ja rahoitusta voi hakea moneen eri käyttötarkoitukseen. Rahoituksen hakeminen Sortterilla on aina maksutonta. Sortter ei myönnä rahoitusta, mutta auttaa löytämään sinulle mahdollisimman edullisen rahoituksen yhteistyökumppaneiltaan.

Sortter tekee kilpailuttamisesta vaivatonta ja reilua: saat rahoitustarjoukset edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Näin näet heti, mikä rahoitustarjous on edullisin ja voit parhaimmillaan säästää ajan ja vaivan lisäksi myös rahaa. Rahoitusten kilpailuttaminen on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain täyttää hakemus netissä, vertailla saamasi rahoitustarjoukset ja tehdä päätös siitä, minkä rahoituksen valitset – tai olet valitsematta, sillä kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Anni Karjalainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.