Kodin siivous on yksi tärkeimmistä tehtävistä arkena – onko sinulla nämä viisi vinkkiä käytössäsi

Kodin siivoaminen on tärkeä osa arkipäivää, joka auttaa luomaan viihtyisän ja terveellisen ympäristön. Hyvin järjestetty koti tuo mukavuutta ja rauhaa asukkailleen. Kodin siivouksessa auttaa myös tietous, ja oikeat tuotteet, joita voi tilata verkkokaupasta kuten Amazina. Tässä artikkelissa esitellään viisi vinkkiä, jotka voit ottaa käyttöön oman kodin siivoamisessa.

Suunnittele ja aikatauluta siivous

Kodin siivouksen suunnittelu ja aikatauluttaminen auttavat pitämään siivoamisen hallinnassa. Tee lista tehtävistä ja jaa ne sopiviin päiviin tai viikkoihin. Tällainen järjestelmällinen lähestymistapa varmistaa, että kaikki kodin osat saavat ansaitsemansa huomion ja vältät tehtävien kasaantumisen. Kannattaa myös tarkistaa, että tarvittavat pesuaineet ovat saatavilla.

Esimerkiksi Fairy Professional 5L on hyvä hankinta omaan siivouskaappiin, koska 5 litraa on varmasti riittoisa monen perheen ja kodin tarpeisiin. Tuotteiden ja omien varastojen ylläpidossa on hyvä muistaa verkkokaupat ja tosiasia, että nykyään ei ole pakko itse mennä kauppaan, vaan tuotteet voi tilata suoraan kotiin.

Pidä tavarat järjestyksessä

Yksi tärkeimmistä tavoitteista kodin siisteyden ylläpitämisessä on pitää tavarat omilla paikoillaan. Huolehdi siitä, että jokaisella esineellä on oma säilytyspaikkansa. Näin vähennät sotkun mahdollisuutta ja löydät tarvitsemasi asiat helposti. Muodosta rutiini tavaroiden palauttamiselle paikoilleen käytön jälkeen.

Tavaroiden järjestys on tärkeätä koko arjen hallinnassa. Jos vaikka suihkuun mennessäsi huomaat, että edelliseltä kauppareissulta ostamasi shampoo onkin siellä siivouskaapissa, eikä paikallaan kylpyhuoneessa, niin se ei ole yhtään kivaa. Rituals suihkugeeli on kokeilunarvoinen paketti, sillä se nopeuttaa ostoksilla käyntiä, koska samalla verkkokauppa ostoksellasi saat lahjapakkauksessa niin shampoon, body creeamin, suihkugeelin sekä hoitoaineen.

Käytä oikeita puhdistusvälineitä

Erilaisten pintojen ja materiaalien puhdistamiseen tarvitaan oikeat puhdistusvälineet ja -aineet. Varmista, että sinulla on valikoima asianmukaisia välineitä kuten mikrokuituliina, imuri, moppi ja erilaisia puhdistusaineita. Lue puhdistusvälineiden ja -aineiden käyttöohjeet ja noudata niitä turvallisuuden varmistamiseksi. Esimerkiksi keittiön pinnoille sopii Mr Proper spray wipe done ja sopiva liina puhdistamiseen.

Oikeat välineet ja oikeat aineet eri pinnoille löytyvät usein kokemuksen kautta. Voit aina kysyä myös verkkokaupan tuesta, tai kaupan henkilökunnalta, mikä sopii millekin pinnalle. Tai voit käyttää Googlen hakua löytääksesi vinkkejä oman kodin pintojen puhtaana pitämiseen. Yksi hyvä lähtökohta on luottaa tunnettuihin brändeihin kuten edellä mainitut Fairy Professional 5L ja Mr Proper Spray Wipe again, jotka ovat omalla sektorillaan parhaiden tuotteiden joukossa.

Delegoi ja jaa tehtäviä

Kodin siivoaminen ei tarvitse olla yksinäinen urakka. Jos asut perheen tai asuinkumppanin kanssa, jakakaa siivoustoimenpiteitä keskenänne. Tehkää yhdessä suunnitelmia ja määritelkää vastuualueet. Jokaisen panos helpottaa taakkaa ja luo yhteishenkeä. Mitä isompi koti on, sitä tärkeämpää on jakaa tehtävät, jotteivat kaikki arjen kotitehtävät jää yhden aktiivisen perheenjäsenen kontolle.

Siivoa jatkuvasti

Pieniä siivousrutiineja päivittäin tai viikoittain ylläpitävät kodin siisteyttä pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi pölyjen pyyhkiminen, imurointi ja tiskaaminen ovat hyviä päivittäisiä rutiineja. Näiden rutiinien avulla pidät kodin puhtaana ja vähennät siivouksen kertymistä suureksi projektiksi. Siksi oman siivouskaapin Fairy ja Mr. Proper varastot on hyvä pitää ajantasalla, ettei käy niin, että siivousta aloittaessasi huomaatkin, että kaapissa ei ole aineita.

Yhteenveto

Näiden viiden vinkin avulla voit tehdä kodin siivoamisesta tehokkaampaa ja suunnitelmallisempaa. Muista, että kodin siisteyden ylläpitäminen on jatkuva prosessi, johon kannattaa panostaa säännöllisesti. Siisti ja järjestetty koti luo miellyttävän ympäristön, jossa on ilo viettää aikaa ja rentoutua. Siivoamiseen ei pidä kuitenkaan suhtautua liian vakavasti, siksi suunnittelu, aikatauluttaminen ja verkkokaupat kuten Amazina ovat olemassa – voit elää arkea aivan kuten haluat. Siivoaminenkin voi olla kivaa, jos siihen vain asennoituu oikealla tavalla. Kotona voi perheen jäsenten välillä järjestää, vaikka siivouskilpailun, ja voittajalle on tarjolla jäätelöt tai jotain muuta voittajalle mieluista.