Paikallisuutiset

Viitostien kolarista kaksi vietiin suoraan jatkohoitoon Oysiin, tajuton potilas helikopterilla – loukkaantuneita kaikkiaan kahdeksan

Kolme tehohoidossa Kaksissa, kaksi viety jatkohoitoon Kuopioon – kaikki loukkaantuneet kuitenkin hengissä.

Kahden henkilöauton välisessä nokkakolarissa viitostiellä Suomussalmella loukkaantui maanantaina aamupäivällä kahdeksan henkilöä, joista poliisin mukaan kolmen tiedetään loukkaantuneen vakavasti.

Loukkaantuneista kaksi kuljetettiin suoraan onnettomuuspaikalta Oulun yliopistolliseen sairaalaan, tajuton potilas helikopterilla, toinen ambulanssilla. Kuusi henkilöä kuljetettiin hoidettavaksi Kainuun keskussairaalaan.

Tilannetta Kaksissa johtavan Kainuun soten terveysjohtajan Olli-Pekka Koukkarin mukaan iltapäivällä kolme Kaksiin jatkohoitoon tuodusta henkilöstä oli tehohoidossa, mutta kenelläkään ei ollut hänen mukaansa hengenvaaraa. Yksi loukkaantuneista oli leikattu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolmesta muusta Kaksiin tuodusta potilaasta kahta oli lähdetty siirtämään Kuopion yliopistosairaalaan. Yksi jäi jatkohoitoon Kaksiin.

– Usean henkilön osalta on vaadittu irrottamistoimia. Onnettomuudessa on ollut osallisena eri-ikäisiä henkilöitä, noin 15 – 50 -vuotiaita. Vastaavissa kolaritilanteissa on usein kyse suurienergisistä vammoista, jotka ovat tyypillisesti pää-, raaja- tai rintakehävammoja sekä eriasteisia murtumia, Koukkari kommentoi.

– Vammat ovat sen luonteisia, että niitä ei ole tarkoituksenmukaista meillä leikata, Koukkari sanoi. Esimerkiksi hankalat murtumat tarvitsevat jonkinlaista fiksaatiota metallilevyllä ja ydinnauloja, Koukkari sanoi ja muistutti, etteivät nämä ole Kaksissa ainoat päivystysleikkaukset.

– Se on työnjakokysymys, mitä kannattaa tehdä täällä ja mitä lähetetään eteenpäin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suoraan Oulun yliopistosairaalan viedyt potilaat olivat päivystävän akuuttilääkärin Johanna Mäntylän mukaan iltakuuden aikaan kumpikin hengissä ja teho-osastolla jatkohoidossa. Tajuttomana sairaalaan tuotu potilas pidetään toistaiseksi nukutettuna. Toiselle on suunniteltu nopeaa selkäleikkausta, mutta sitä ei tiettävästi ole vielä tehty. Kumpikaan heistä ei ole onnettomuusautojen kuljettaja, toinen potilas on alaikäinen.

Kainuun keskussairaala nosti akuuttihoidon valmiuttaan aamupäivällä onnettomuuden vuoksi. Kaksissa annetussa suuronnettomuushälytyksessä kutsuttiin lisää henkilöstöä töihin muun muassa leikkaus- ja teho-osastoille.

Suuronnettomuushälytys päättyi Koukkarin mukaan klo 14.45.

Kummassakin onnettomuusautossa oli neljä henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onnettomuus tapahtui aamupäivällä kello 9.50 Suomussalmella välillä Pesiönlahti – Alajärvi noin 12 kilometriä Suomussalmen kuntataajamasta Kuusamon suuntaan.

Kuusamon suunnasta Kajaanin suuntaan ajaneen henkilöauton vuonna 1972 syntynyt kuljettaja lähti todistajien mukaan ohittamaan pitkää autojonoa. Kuljettaja ei ehtinyt palata omalle ajokaistalleen, vaan auto törmäsi vastaan tulleen vuonna 1993 syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton keulaan.

Tapahtuma-aikaan tiellä oli poliisin mukaan sohjoa ja ajokeli oli heikko, alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen.

Tie oli onnettomuuden vuoksi suljettu liikenteeltä parin tunnin ajan ja poliisi ohjasi liikenteen kiertotietä pitkin. Liikenne palautui normaaliksi puolen päivän jälkeen.

Potilaiden omaisten tiedustelut Kaksin päivystyspoliklinikalta 08 6156 2300.

Edit. 16.58. Juttua täydennetty viimeisillä tiedoilla.

Edit. klo 18.20. Päivitetty tiedoilla Oysiin vietyjen tilasta.

Edit. klo 20.32: Korjattu kirjoitusvirheitä.

Onnettomuuspaikka Suomussalmella. Kahden auton nokkakolarissa loukkaantui kahdeksan ihmistä toisena pääsiäispäivänä.
Onnettomuus tapahtui aamupäivällä Suomussalmella välillä Pesiönlahti–Alajärvi.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä