Paikallisuutiset

Viisi koronatartuntaa ja karanteeniin noin 70 henkeä – uusia tartuntoja Puolangalla, Kajaanissa ja Kuhmossa, tilanne kuitenkin jo hallinnassa

Kainuussa ilmeni viikonlopun aikana neljä varmistettua koronatartuntaa, joista kaksi Puolangalla ja kaksi Kajaanissa. Lisäksi Kuhmossa paljastui yksi uusi tartunta maanantaina.

Kainuun soten pandemiapäällikön Olli-Pekka Koukkarin mukaan tartuntajäljitys on saatu päätökseen Kajaanissa ja Kuhmossa, pormestari Harri Peltolan mukaan pääosin myös Puolangalla. Karanteeniin on määrätty yhteensä noin 70 henkilöä.

– Tiedossa olevat altistuneet on jäljitetty, mutta se ei poissulje sitä, etteikö ole voinut olla satunnaisia ja lyhytkestoisia kontakteja, jotka johtavat tartuntaan. Jokainen, jolla on vähänkin oireita, varaa itselleen testiajan ja elää kaikkia kontakteja karttaen, kunnes on saanut testituloksen, Koukkari ohjeistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon tapauksessa on määrätty karanteeniin seitsemän kuhmolaista henkilöä. Tartunnan lähde on pääkaupunkiseudulla, missä tartunnan saanut henkilö oli työmatkalla. Altistuneet ovat hänen lähipiiriään.

Viikonlopun tapauksissa yhteisenä tekijänä on nuorten aikuisten vapaa-ajan vietto. Kajaanin ja Puolangan tapaukset eivät liity kuitenkaan toisiinsa, eikä niillä ole yhteyttä viimeviikkoisiin Vuokatin urheilijatartuntoihin.

Puolangalla ensimmäinen sairastunut henkilö on todennäköisesti ollut tartuttava 16.11. alkaen. Sen jälkeen hän liikkui vapaa-aikanaan keskiviikkona ja torstaina oululaisravintoloissa sekä lauantaina kello 16–18 Ukkohallan keilahallissa.

Toinen samaan seurueeseen liittyvä, viikonloppuna sairastunut henkilö vietti aikaa Puolangalla Pub Mustassa Kissassa perjantaina kello 22–01.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolangalla on karanteeniin määrättynä yli 30 henkilöä ja niin on myös Kajaanissa, jonka tartunnat liittyvät Oulun Stora Enson tartuntoihin.

Tämänhetkisten tietojen perusteella lisätoimiin ei ole tarvetta. Puolanka purkaakin tartuntatapauksen vuoksi määrättyjä rajoitustoimia, mutta vaikutuksia on vielä maanantain jälkeenkin.

Kansalaisopiston kurssit on peruttu keskiviikkoon saakka lukuun ottamatta musiikin yksilötunteja. Niin ikään liikuntasali on suljettu keskiviikkoon saakka. Monitoimitalo sekä työkeskus Viljakka ovat kiinni koko viikon, samoin kunnan kokoontumistilat.

Tiistai-illalta peruttu Kainuun liikunnan Kunnossa EKOina -kiertue pysyy peruttuna. Suositus on, että tällä viikolla Puolangalla ei järjestetä sisätilakokoontumisia lainkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnan työntekijöille annettu etätyökehotus pysyy voimassa. Kunnanvirasto on auki, mutta asiointi tulee sopia etukäteen puhelimitse mikäli mahdollista.

Hoivakodeissa voi jälleen vierailla terveenä etukäteen sopimalla ja turvaohjeet huomioiden.

Puolankajärven koululla ja Puolangan lukiossa opetus jatkuu pääosin normaalisti. Ruokailut ja välitunnit on porrastettu, ja luokkia on jaettua pienempiin ryhmiin. Maskijakoa yhdeksäsluokkalaisille ja lukiolaisille ei jatketa, mutta jo jaetut maskit ovat käytettävissä, jos tarve niin jatkossa vaatii.

Kirjastossa voi asioida, mutta asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan turvavälejä. Kiinteistöhuolto tekee asiakaskäyntejä, mutta asiakkaan tulee olla eri tilassa.

Kunta ja sote muistuttavat maskien, turvavälien, käsihygienian ja muiden varotoimien tärkeydestä. Nyt ilmi tulleissa tapauksissa vain yhdellä henkilöllä oli käytössä Koronavilkku-sovellus.

Puolangalla on maskeja jaossa tänään tiistaina kello 10–12. Jako tapahtuu torilla Pohjanportin lavalla.

Edit: juttu päivitetty klo 21.20.

Kainuussa on maskisuositus näillä näkymin 20. syyskuuta saakka.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä