Paikallisuutiset

Talouksia edelleen sähköttä Kainuussa – Viat pyritään korjaamaan iltaan mennessä

Tykkylumen ja lauhtuvan sään aiheuttamat sähkökatkot jatkuvat edelleen Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa torstaina. Sähkönsiirtoyhtiö Kajaven alueella on aamupäivällä yhä ilman sähköä yli 500 taloutta.

Vikoja korjataan parhaillaan, ja Kajaven käytönjohtaja Marko Mannisen mukaan tavoitteena on, että olemassa olevat viat saadaan korjattua iltaan mennessä. Päivän mittaan ilmenevät uudet viat saattavat kuitenkin venyttää aikataulua.

– Nyt kun tuuli ja sateet ovat rauhoittuneet ja sää alkaa pakastumaan pikkuhiljaa, saamme vikoja korjattua ja uusia ilmenee vähemmän. Tilanne on tällä hetkellä hyvä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lumikuorma painaa itärajan lähistöllä sähköjohtoja ja saattaa myös kaataa puita linjojen päälle. Tykkykuormaa pahentavat jäätävät tihkusateet.

Kainuussa oli jo keskiviikkona sähkökatkoja sään takia varsinkin koko maakunnan alueella. Vaikeimmillaan tilanne oli keskiviikkoiltana, jolloin vikoja oli yli 3000 asiakkaalla.

Kajave pyytää havaintoja sähköjohdoille kallistuneista puista ja alas painuneista johdoista. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Havainnot voi ilmoittaa Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluun vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voi jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta. Neuvoja sähkökatkojen varalle löytyy Kajaven verkkosivuilta.

Juttua editoitu 13.1. kello 10.30. Korjattu Marko Mannisen etunimi.

Uutinen päivittyy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä