Paikallisuutiset

Suomessa vallitsevat nyt poikkeusolot

Valtioneuvosto päätti yleisistunnossaan maanantaina 1. maaliskuuta, että maassa vallitsevat poikkeusolot, jotka tulivat voimaan heti.

Välittömästi poikkeusolojen toteamisen jälkeen valtioneuvosto antoi eduskunnalle esityksen laiksi majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta, jolla ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi. Lain on tarkoitus tulla voimaan 8.3.2021 ja se olisi voimassa 28.3. saakka.

Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Sulku koskisi ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa. Poikkeuksena olisivat henkilöstö- ja muut ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueista säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Koronatilanne Kainuussa on rauhallinen. Viikonlopun aikana Kainuussa ei ole todettu koronatartuntoja. Ilmaantuvuus on alle 10 (tapausta / 100 000 asukasta / 14 vrk).

Hiihtolomamatkailun ollessa vilkkaimmillaan matkailijoita kehotetaan edelleen varovaisuuteen ja välttämään oman lähipiirin ulkopuolisia kontakteja. Erityisesti huomiota on kiinnitettävä kasvomaskin käyttöön ja riittäviin turvaväleihin. Myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa edellä mainittuja ohjeita.

Alueella on voimassa enintään 20 henkilön yleisötapahtumien kokoontumisrajoitus, yleinen maskisuositus sekä suositus välttää maakuntarajat ylittävää matkustamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajanvarauksen koronarokotukseen voivat tällä hetkellä tehdä 1941 ja sitä ennen syntyneet tai heidän puolestaan asioivat. Lisäksi alle 70-vuotiaat elin- tai kantasolusiirron saaneet henkilöt tai aktiivista syöpähoitoa saavat potilaat voivat varata rokotusajan.

Koronarokotuksen ajanvaraus tehdään soittamalla numeroon 044 709 3788. Takaisinsoitto tehdään noin kolmen vuorokauden kuluessa. Takaisinsoittoja tehdään palvelun nopeuttamiseksi myös iltaisin ja viikonloppuisin; soitot voivat tulla myös tuntemattomasta numerosta.

Koronarokotusten ajanvaraus on ruuhkautunut takaisinsoittojonoon tulevista tiedusteluista ja tulevien rokotusryhmien soitoista. Tällä hetkellä purkamatonta soittojonoa on n. 600 puhelua. Asiakkaita pyydetään varaamaan aika vasta oman rokotusryhmän vuorolla.

– Saamme runsaasti kysymyksiä ja kommentteja rokotusjärjestykseen liittyen. Kainuussa noudatamme kansallisia rokotusohjeita ja ymmärrämme toki, että joissain eritystilanteissa voi olla epäselvää omasta vuorosta. Rokotukset etenevät sitä mukaan, kun rokotteita saadaan. Ajanvarauslinjalle ei kuitenkaan kannata soittaa kokeiluperiaatteella, koska näin koko toiminta hidastuu. Pyydämme seuraamaan tiedotteitamme tai olemaan yhteydessä palveluneuvontaamme mikäli on epäselvyyttä , kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torstaina 4.3. otetaan käyttöön ikänsä perusteella rokotusvuorossa olevien ajanvaraus Kainuun Omasote -palvelussa. Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden ajanvaraus tehdään edelleen puhelimitse.

Ennakkotietojen mukaan jatkossa rokotteita saadaan Kainuuseen 1000 – 2000 annosta viikoittain. Pelkästään yli 70-vuotiaita kainuulaisia on noin 17 000, joten nuorempien riskiryhmään kuuluvien rokottaminen käynnistyy hitaasti.

Maskisuositus yli 12-vuotiaille pysyy ennallaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä