Paikallisuutiset

Suomeen on tulossa kolmen viikon sulkutila – Kainuussa koronatilanne on edelleen perustasolla

Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita.

Hallitus on päättänyt, että seitsemän sairaanhoitopiirin alueella Suomessa otetaan koronaviruksen torjunnassa käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle suositellaan käyttöön samoja toimia.

Jo aiempien käytössä olleiden toimien lisäksi tason kaksi mukaisia lisätoimia ovat yli 6 hengen kokoontumisrajoitus, yli 6 hengen yksityistilaisuuksien välttäminen ja tehostetut toimenpiteet karanteenin ja eristyksen toteutumisen seurannassa.

Tiukimmat rajoitukset tulevat voimaan seitsemässä sairaanhoitopiirissä, jotka ovat Helsinki ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa ja Lappi. Kiihtymisvaiheen alueita ovat Itä-Savo, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Päijät-Häme, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot. Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.

Lisäksi 8. maaliskuuta alkaen, osana tason kaksi lisätoimenpiteitä, leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.

Uudet rajoitukset koskevat kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevia alueita.

Tavoitteena on pyrkiä estämään koronaepidemian nopeaa kiihtymistä ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa koronatilanne on edelleen perustasolla. Kainuun sote tiedotti torstaina, että ilmaantuvuus on 12,5 tapausta/100 000 asukasta kohden edellisen 14 vuorokauden sisällä.

Kainuussa jatkuvat edelleen jo voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.

Voimassa olevat määräykset Kainuussa:

AVI:n määräyksellä enintään 20 henkilön kokoontumisrajoitus 9.2.2021 alkaen helmikuun loppuun saakka

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voimassa olevat suositukset Kainuussa:

Yleinen maskisuositus on voimassa kaikissa tilanteissa, missä yli kahden metrin turvavälejä ei voida taata. Maskisuositus on voimassa korkeakouluissa ja 2. asteen oppilaitoksissa. Myös yleinen etätyösuositus on edelleen voimassa. Etäopetussuositusta ei ole.

Suositus välttää maakuntarajat ylittävää matkustamista. Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään.

Yksityistilaisuuksia järjestettäessä on vahvasti suositeltavaa, että kaikissa kokoontumisissa noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Välttämättömät yksityiset juhlat (kuten esimerkiksi häät, ristiäiset ja hautajaiset) suositellaan järjestämään mahdollisimman pienimuotoisina, ja hyödyntämään myös etäosallistumista. Osallistujia voidaan jakaa pienempiin ryhmiin, ja ehkäistä ryhmien sekoittumista.

Kainuussa on testattu maanantaina 22. helmikuuta positiivinen koronatestitulos Otanmäen Skoda Transtechilla työskentelevällä, oireettomalla, ulkomaalaisella henkilöllä. Hänen kauttaan altistuneita on yhteensä 18 henkilöä. Kaikki altistuneet on ohjattu koronatestiin ja karanteeniin.

Altistuneista kainuulaisia on yhteensä 12 henkilöä. Ulkopaikkakuntalaiset ovat ohjattu oman kunnan tartunnanjäljitykseen.

Lisäksi keskiviikkona 24. helmikuuta on todettu kolme tartuntaa jo valmiiksi karanteenissa olevilla henkilöillä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä