Paikallisuutiset

Sote tähdentää: Älä soita päivystysapunumeroon, jos kaipaat koronaohjeita!

Kainuun keskussairaalan päivystysapupuhelin 116 117 on ruuhkautunut koronaan liittyvistä tiedusteluista, tiedottaa Kainuun sote.

Kainuun sote pyytää asiakkaita maanantai-iltapäivän tiedotteessaan rajoittamaan yhteydenotot kyseiseen numeroon vain päivystystarpeeseen liittyviin asioihin.

"Tällä hetkellä päivystykseen tulevista puheluista noin 90 % liittyy koronaepidemian ohjeistuksiin."

– Tällä hetkellä päivystykseen tulevista puheluista noin 90 % liittyy koronaepidemian ohjeistuksiin. Päivystys ei pysty palvelemaan näissä kysymyksissä, kertoo päivystyksen ylilääkäri Katri Mäenpää .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päivystysapuun tulee soittaa, mikäli tarvitsee kiireellisesti hoidon tarpeen arviointia, hän painottaa.

Koronatartuntoihin liittyviä ohjeita

Kainuun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronatartuntojen nopean lisääntymisen vuoksi. Tämän takia sairastuneiden tai koronalle altistuneiden henkilöiden tavoittamisessa on useiden vuorokausien viive.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ilmoitetaan eristysmääräyksestä tekstiviestillä tai soittamalla. Kontaktoinnin Kainuun sote pyrkii tekemään mahdollisimman pian, mutta viive voi edelleen kasvaa tartuntamäärien kasvaessa.

Kainuun sote ohjeistaa hengitystieoireiset (mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume) sekä koronatartunnalle altistuneet henkilöt hakeutumaan koronatestiin. Aika varataan ensisijaisesti verkkopalvelusta Omasote.kainuu.fi (puhelimitse 040 165 0020).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli on altistunut tartunnalle, mutta on oireeton, Kainuun sote ohjeistaa jäämään kotiin omaehtoiseen karanteeniin ja odottamaan tartunnanjäljityksen yhteydenottoa.

Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä, mikäli on saanut henkilön yhteystiedot ja hänet on arvioitu altistuneeksi. Yhteydenotossa voi olla merkittävää viivettä.

Lisäohjeita saa Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo .

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut Kainuussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä