Paikallisuutiset

Sähkökatkot korjattu Kainuussa – lumikuormaa on vielä puissa

Sähköyhtiö Kajave on saanut korjattua Kainuuta vaivanneet sähkönjakeluhäiriöt. Keskiviikkona alkanut sään vaihtelu, lauhtuminen ja kovat tuulet aiheuttivat ongelmia sähkönjakeluun eri puolilla Kainuuta.

Hetkellinen häiriö Pyhännällä ja Siikalatvan Kestilän alueella vei sähköt enimmillään 3 300 asiakkaalta neljän minuutin ajaksi. Häiriöt on nyt saatu korjattua.

– Töitä on tehty läpi vuorokauden, jotta sähköt saatiin palautettua asiakkaille, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajaven tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sää lauhtui ja sulatti lunta johdoilta vain alavilla mailla, mutta muualla lumikuormaa kertyy edelleen sähköjohdoille. Lumikuorma voi aiheuttaa vikoja vielä lähivuorokausien aikana, ja niiden korjaukseen on varauduttu. Kuurapartiointi ja lumen kopistelu johdoilta jatkuu tänään ja ensi viikolla.

Helikopteri paikantaa mahdollisia vikapaikkoja ja sahaushelikopteri avustaa sähkölinjoille taipuneiden puiden raivauksessa.

Ilmoita johtojen päälle kaatuneista puita

Kajave pyytää ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alas painuneista johdoista. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti. Tietoja ottaa vastaan Kajaven maksuton vikailmoitusnumero 0800 9 2500 (24 h).

Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vahingonkorvausilmoituksia voi tehdä Kajaven verkkosivuilla 14.1. alkaen.

Osa sähkökatkoista on kestänyt yli 12 tuntia, jolloin asiakkaalle maksetaan niin sanottu vakiokorvaus. Summa hyvitetään asiakkaalle sähkölaskun yhteydessä.

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta.

Lumikuormaa on edelleen vaaramaisemissa. Kajave varoittaa mahdollisista sähkökatkoista lähivuorokausien aikana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä