Paikallisuutiset

Rokotekattavuus Kainuussa hipoo 85 prosenttia – Pandemiapäällikkö: "Rokotteisiin epäilevästi suhtautuvia ja niistä kieltäytyviä löytyy paljon"

Kainuussa on annettu noin 97 000 koronarokoteannosta kuluvan vuoden aikana.

– Uusia ensimmäisiä rokotteita ei käytännössä mene enää lainkaan, joten kattavuus jää erinomaisen tason alapuolelle. Rokotteisiin epäilevästi suhtautuvia tai epätosien tietojen varassa niistä kieltäytyviä ikävä kyllä löytyy turhan paljon, toteaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Tartunnat leviävät edelleen perhepiirissä ja vapaa-ajan vietossa erityisesti henkilöillä, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sotesta kerrotaan, että kattava väestötason rokottaminen on keskeinen toimenpide pandemian hillitsemiseksi.

– Tällä hetkellä hieman alle 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä kainuulaisista on rokotettu kerran ja noin 64 prosenttia kahteen kertaan, kerrotaan soten tiedotteessa.

Kainuussa 12 vuotta täyttäneillä arvioidaan täyden rokotesarjan osalta saavutettavan 80 prosentin kattavuus lokakuun aikana.

Koukkarin mukaan tavoitteen saavuttaminen edellyttää noin 10 000 annoksen antamista seuraavan 6,5 viikon aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jokainen voi tehdä tässä osansa normaaliin paluun eteen, kehottaa Koukkari.

Koronatilanteessa muu Kainuu on koronaepidemian perustasolla lukuun ottamatta Kajaania. Kajaani täyttää vielä kiihtymisvaiheen kriteerit.

Viruksen ilmaantuvuus oli Kainuussa torstaihin mennessä 91,7 kahden viikon jaksolta 100 000 asukasta kohden.

Keskiviikkona Kainuussa todettiin viisi koronatartuntaa, joista määrättiin 50 uutta karanteenia. Tartunnoista kolme on Kajaanista, yksi Sotkamosta ja yksi Kuhmosta. Yksi tartunnoista on aiemmin karanteenissa olleella henkilöllä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanissa Soidinsuon koulussa 1A-luokka on siirtynyt etäopetukseen 20. syyskuuta saakka. Lisäksi koulussa on muilla yksittäisillä luokilla altistumistilanteita, joihin liittyen on määrätty karanteeneja.

Kainuun soten voimassa olevat suositukset sisältävät edelleen yleisen kasvomaskien käytön, turvaväleistä huolehtimisen, hyvän käsihygienian ja koronatesteihin hakeutumisen, mikäli oireita ilmenee.

Ensimmäisen koronarokotteen saa ajanvarauksella enää viikkojen 36 ja 37 aikana.

Ajanvaraus loppuu kokonaan ja ilman ajanvarausta rokotukseen pääsee 20. syyskuuta alkaen lähempänä ajankohtaa ilmoitettavissa rokotuspaikoissa.

Koronapandemia on osoittanut rokotteiden ja niiden riittävän saannin tärkeyden. Kuvituskuva.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä