Paikallisuutiset

Entiset ysiluokkalaiset tapasivat Ukkohallassa pitkän ajan jälkeen. Kuva: Kalle Heikkinen

Lukijan teksti: Tapaaminen 46 vuoden tauon jälkeen

Hyrynsalmen ylä-asteen/kansalaiskoulun murrosvaiheen viimeinen luokka kokoontui 46 vuoden tauon jälkeen. Kohtaamispaikaksi oli valittu Ukkohalla.

Koululaiset pääsivät 9. luokalta vuonna 1977. Luokka oli vilkas, johon mahtui iloisia, hiljaisia sekä valitettavasti myös jotkut kokivat kiusaamista.

Kalle Heikkinen tuli paikalle pari päivää aikaisemmin Karjalohjalta. Melkein kaikki entiset koululaiset ovat eläkkeen kynnyksellä tai eläkkeellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisenä paikalle tulivat Tarja Keränen Oulunsalosta ja Marita Kemppainen Kajaanista. Tarja oli jo nuorena iloinen vetäjä. Maritasta oli kasvanut puhelias seuraa pitävä iloinen persoona, sekä kultakurkku karaokeen.

Sitten paikalle tuli Markku Heikkinen Suomussalmelta. Hänen olemuksensa tuotti naisille ihmetystä, hän oli ihan kuin Sean Connery valkoisella parrallaan.

Tarmo Heikkinen ajeli pihaan asunto-autollaan Moisiovaaralta. Hänen ulkoinen muotonsa oli pysynyt tunnistettavana ja puhumisen tarve oli lisääntynyt.

Seuraavaksi tuli yllättäen iloinen taiteilija Sinikka Mäkelä Kajaanista tuomaan persoonallisuutta kokoontumiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lasse Heikkinen saapui seuraavaksi kovakouraisena hierojana, joka helli naisten hartioita.

Jarmo Heikkinen tuli tuomaan Ilvekseltä Kainuun maatilan isännän mallia. Puheliaisuutta oli tullut myös hänelle. Lisäksi joukosta jäi muutama tulematta esteiden vuoksi.

Illan aikana muisteltiin kouluaikoja mitä oli muistoihin jäänyt, itsestä ja opettajista myös erilaisista kiusanteoista opettajille.

Illan aikana laulettiin karaokea iloisella mielellä yhdessä ja erikseen. Saunassa pistettiin lauteet koville. Parhaillaan lauteilla istui kuusi henkilöä lauteilla pienessä saunassa. Illan aikana syötiin lihakeittoa, porokiusausta, salaattia ja makkaraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmä tutustui Ukko Hallan ympäristöön kävellen. Kaunis aurinkoinen sää hemmotteli porukkaa iloisten naurujen sekä laulujen lisäksi.

Kaikille jäi lämmin ja piristävä kokemus, jota jo alustavasti kehiteltiin ensi kesäksi uudestaan

Kalle Heikkinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä