Paikallisuutiset

Lukijan teksti: Eläkeläisten talkoourakka kesäteatterilla sujui hyvin

Juoksijalla sukat varmaan kuluvat nopeasti, totesi Aune Juntunen, Suomussalmen Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja onnitellessaan yhdistyksen puolesta sadannen maratoninsa juossutta Jorma Kinnusta.

Aune Juntunen antoi Jormalle lahjakortin paikalliseen urheiluliikkeeseen sukkien ostoa varten. Kainuussa kukaan muu ei ole koskaan juossut sataa maratonia.

Jorma Kinnunen on yksi reilusta kolmestakymmenestä Suomussalmen Eläkeläisten ahkerista ja sitoutuneista talkoolaisista, jotka hoitivat tänäkin kesänä mallikkaasti kesäteatterin yleisön palvelun. Kiitosta saatiin teatteriyleisöltä toimivista järjestelyistä, liikenteen ohjauksesta, makkaroiden paistamisesta, hyvästä kahvista ja herkullisista pullista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talkoolaiset Kahvituvan edustalla. Kuva: Eija Laakso

Ryhmään saatiin muutamia uusia jäseniä ja he suoriutuivat tehtävistään tosi hyvin. On mukavaa tulla tänne talkoisiin, kun katsojat saapuvat kesäteatteriin hyväntuulisina, iloisina ja kiittelevät herkästi talkoolaisia, totesi yksi uusista.

Eri työpisteisiin valitut vastuuhenkilöt huolehtivat siitä, että talkoolaisia oli vuorossa aina riittävä määrä. Tällöin työt luonnistuivat joustavasti ja kun saattoi pitää vapaapäiviä, työ ei muodostunut liian rasittavaksi eläkeikäisille.

Yhteistyö Teatteri Retikan kanssa on aina toiminut hyvin. Siitä yksi esimerkki on teatterilaisten eläkeläisten käyttöön luovuttama tila, joka oli ollut näyttelijöiden pukeutumishuone.

Kun he saivat uudet tilat näyttämön yhteyteen, eläkeläistalkoolaiset kunnostivat entisen paikan uudeksi viihtyisäksi Kahvituvaksi. Se helpotti jonoa Mutterikahviossa ja oli mainio paikka ryhmille. Hyvät pöydät ja tuolit saatiin Suomussalmen kunnalta käytöstä poistetulta koululta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näytelmän Käärmeöljyn kauppias kävi katsomassa noin 7 800 katsojaa. Tämän kesän epävakaat säät eivät juurikaan haitanneet teatteria eikä katsojia, koska katsomo on katettu, samoin näyttämö. Lisäksi äänentoistolaitteet takasivat äänen kuuluvuuden hyvin viimeisillekin riveille asti.

Eija Laakso

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä