Paikallisuutiset

Lukijan teksti: Eläkeläisten syntymäpäiväjuhlat Kumppanuustalolla

Suomussalmen Eläkeläiset oli kutsunut Kumppanuustalolle tänä vuonna täysiä vuosia täyttäneitä tai täyttäviä yhdistyksen jäseniä 65 vuodesta 100 vuoteen.

”Ei kultainen nuoruus jää unholaan…” helisi kauniisti Kumppanuustalolla 20. marraskuuta 2023, kun Elsa Pyykkönen, 90 v, lauloi tyttärensä kanssa Suomussalmen Eläkeläisten järjestämässä syntymäpäiväjuhlassa.

Yhdistys oli kutsunut paikalle viitisenkymmentä tänä vuonna täysiä vuosia täyttänyttä tai täyttävää yhdistyksen jäsentä 65 vuodesta 100 vuoteen. Kaksikymmentäkaksi kutsun saanutta oli päässyt paikalle. Suomussalmen Eläkeläiset aloittivat näin uuden perinteen, jäsenien muistamisen kukkasella ja kakkukahvilla kerran vuodessa.

Elsa Pyykkönen ja onnitteluruusut. Kuva: Eija Laakso

Yksi juhlijoista oli Elsa Pyykkönen, joka on tänä syksynä täyttänyt kunnioitettavat 90 vuotta. Hän on ollut Suomussalmen Eläkeläiset ry:n jäsen lähes kolmekymmentä vuotta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän toimi alkuvuosina yhdistyksen taloudenhoitajana ja innokkaana laulajana oli mukana lauluyhtye Katajaisissa. Aktiivisena eläkeläisenä Elsa Pyykkönen osallistui lukuisiin yhdistyksen matkoihin ja retkiin. Niitä oli mukava muistella, kun katseltiin vanhaa valokuva-albumia syntymäpäiväjuhlassa.

Elämäntyönsä Elsa Pyykkönen on tehnyt siivoojana Ämmänsaaren kansakoululla ja työn ohessa hän oli silloisen KTV:n jäsensihteeri ja taloudenhoitaja. Kesäkuussa 2023 hän muutti asumaan Ämmänsaaren palvelutaloon, missä on tavannut entisiä, vanhoja tuttuja. Talossa on mahdollista osallistua monipuoliseen viriketoimintaan ja tällainen yhteisöllinen asumismuoto koetaan hyväksi.

Tarmo Juntunen ja Taisto Kinnunen tapahtumakalenterin äärellä. Kuva: Eija Laakso

Kumppanuustalolle oli saapunut kakkukahville myös kaksi veteraanijäsentä; Taisto Kinnunen on täyttänyt syksyllä vuotta 85 ja Tarmo Juntunen täyttää saman verran joulukuussa.

Molemmat ovat liittyneet yhdistyksen jäseniksi suunnilleen kaksikymmentäviisi vuotta sitten, heti kohta eläkkeelle jäätyään. Taisto Kinnunen on toiminut Suomussalmen Eläkeläisten hallituksen jäsenenä kymmenen vuotta. On hienoa, että kunta on antanut yhdistysten käyttöön tällaisen tilan, Kumppanuustalon kokoontumisia ja juhlien pitoa varten, miehet totesivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eräs tänä vuonna 90 vuotisjuhliaan viettänyt Suomussalmen Eläkeläisten jäsen ei tohtinut tulla paikan päälle terveystilanteen takia, siksi hänelle, Vesa Kinnuselle vietiin kukka ja täytekakkupala kotiin. Hän oli kovin otettu muistamisesta ja kiitteli vuolaasti myös edellisenä päivänä saamaansa jäsenkirjettä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä