Paikallisuutiset

Lukijan teksti: Eläkeläiset teatteriretkellä

Naurunpyrskähdyksiä kuului Puolangan Askanmäen kesäteatterin katsomosta, kun yleisö seurasi Villen ensiaskeleita rakkauden poluilla. Ville uskalsi lopulta laskeutua alas yläpetiltä makuupussista alas Peppin viereen nukkumaan. Markku Hyvönen oli kirjoittanut näytelmän, missä vannoutuneet naisten vihaajat, eronneet miehet ja yksi leskeksi jäänyt olivat asettuneet asumaan vain miehille tarkoitettuun palvelukotiin. Mutta elämä yllätti.

Suomussalmen Eläkeläiset ry:n teatteriretki Askanmäelle 9.7.23 katsomaan näytelmää Miesluola onnistui hyvin, oli kaunis aurinkoinen sää ja silmää hivelevä vaaramaisema viritti tunnelmaan. Nautimme hauskasta kesänäytelmästä, jossa sukellettiin moninaisten ihmiskohtaloiden maailmaan, naurettiin, laulettiin haitarimusiikin säestämänä ja pirautettiin myös kyyneleitä. Kiitos OP-Ylä-Kainuun tuen retken hinta saatiin niin edulliseksi, että peräti 54 retkeläistä lähti mukaan.

Osa retkeläisistä vanhan pirttirakennuksen seinustalla. Kuva: Eija Laakso

Näytelmän aikana saattoi ihailla vanhaa 1874-luvulta peräisin olevaa pihapiiriä, pirttiä, aitta- ja navettarakennusta. Väliajalla hämyisään ja viileään navettaan rakennetussa kahvilassa maistuivat talkoolaisten aamulla leipomat herkulliset marjapiirakat kahvin kera. Hiukapalaksi ostettiin kuumia grillimakkaroita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paluumatkalla suunniteltiin tulevaa toimintaa, talkoita Suomussalmen kesäteatterin yleisön palveluksessa: kahvitusta, makkaranpaistoa ja liikenteenohjausta. Alustavasti tiedusteltiin mahdollista kiinnostusta kulttuuriretkeen Souvareiden juhlakonserttiin Kuhmoon 10.11.23.

Eija Laakso

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä