Mielipiteet

Lukijan mileipide: Putinko syyllinen?

MIELIPIDE Ministeri Tytti Tuppurainen on todennut useamman kuin yhden kerran, että Suomen nykyinen talousahdinko on Putinin syytä. Se väite on täyttä hölynpölyä. Ukrainan sodalla ei ole mitään merkitystä aikoinaan tehtyihin päätöksiin.

Siis syy ei ole Putinin, vaan Suomen eri puolueiden sekä päättäjien, jotka ihannoivat nuoruutta ja heidän osaamistaan, joka on hyvin heikko.

Kirjaviisauksilla ei pitkälle "pötkitä". On palattava arvostamaan ammattiosaamista, eikä käydä sulle-mulle-kauppaa. Nostetaan päätöksenteon paikoille sellaisia henkilöitä, suurisieluisia ja kokeneita suomalaisia, jotka ajattelevat kansalaisten etua eivätkä oman tilinsä lihottamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Useita vuosia sitten koko ajan painotettiin,että Suomen on pyrittävä omavaraisuuteen ja oltava kaikissa toiminnoissa muista valtioista riippumaton mahdollisimman pitkälle. Siihen kuuluu ennen kaikkea energia- ja elintarviketuotanto kaikkine sivutoimintoineen.

Fortum on kuitenkin laitettu pörssiin. Fortumin hallituksessa ovat puolueiden edustajat ministeriä myöten. Tuntuu, että rahaa on paljon millä mällätä. Kenenkä ajatushan se lienee, että mentiin ostamaan kalliilla Uniper-lämpölaitos, josta osan Saksa on ostanut nyt halvalla takaisin. Eivät suomalaiset näy vielä oppineen saksalaisten ajattelutapoja, että jollakin on aina ketunhäntä kainalossa.

Tuntuu omituiselta, että tällaisten sotkujen jälkeen Fortumin johtaja on palkittu lähes 500 000 euron lisällä. Ne miljardit, mitkä kiireellä nyt on annettu Fortumin pelastamiseksi ohi pelastuspaketin, minä luulen että menevät suoraan pörssiosakkaille.

Miten se olikaan? Kuka myi sähköjen siirtolinjat ulkomaisille omistajille? Nyt kaikki huutavat kalliista siirtohinnoista. Miksi eivät silloin kansalaiset nostaneet tätä asiaa pöydälle?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmastonmuutosvouhotus on nyt lopetettava. Päätöskauppaan tuhlataan ihan turhaan aikaa ja rahaa. Turvetuotanto on heti otettava uudelleen käyttöön. Se on uudistuva luonnonvara. Joka toisin väittää, ei ole lukenut läksyjään elämänsä aikana.

Elsa Kyllönen

Suomussalmi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä