Mielipiteet

Lukijan mielipide: Ymmärrisinköhän väärin?

Muutama kuukausi sitten liikenneministeri Harakka (sd.) naama loistaen kertoi ilouutisen televisiossa ja varmaankin muissakin tiedotusvälineissä, että euroja alkaa kilistä pankkitilille, kun polttoaineitten hinnat nousevat ja valtio alkaa kompensoida nousua kansalaisille.

Ei ainakaan ole kilissyt, mutta olen kai ymmärtänyt asian väärin. Rahat kilisivätkin valtiolle kansalaisilta. Vähän samanlaisen lupauksen teki valtionvarainministeri Saarikko (kesk.) lupaamalla indeksitarkistuksia eläkkeisiin. Eipä ole näkynyt tarkistuksia, toukokuun eläke oli sentilleen sama kuin edellisetkin eläkkeet?

Taitaahan ministereitten puheet olla yhtä löysiä kuin itäisen johtajan puheet? Tämä sähköautobuumi käy kuumana, autokauppiaat mainostavat, että kilometrihinnaksi tulee kaksi euroa sataa kilometriä kohti. Polttomoottoriautolla ei sillä hinnalla pääse kotipihaa pitemmälle?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä polttoaineitten hinnalla kurittaminen koskee kaikkia, jotka eivät asu ns. joukkoliikenteen vaikutuspiirissä. Pienituloiset eläkeläiset ynnä muut kompensoivat sähköautojen ostoa ja kulutuksen kustannuksia, koska heillä ole varaa näihin sähköautoihin.

Eläkeläisiä kehotettiin olemaan kotona, kun korona iski. Nyt valtio on hiljaa eläkeläisten kohtalosta, nehän pysyvät kotona ilman ohjeistusta, kun ei ole varaa liikkua korkeitten polttoaineitten hintojen vuoksi.

Tämän asian hoitaa aika ennen pitkää. Kun tämä vanhusväestö poistuu polttomoottoriautoineen, jäljelle jää vain vihreän siirtymän autot ja autoilijat. Mutta tuleehan se heillekin aika maksaa lasku tästä vihreästä siirtymästä, kun valtion kassa on vielä tyhjempi kuin nyt.

Kari Moilanen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

eläkeläinen, Suomussalmi

Sähköautojen määrä kasvaa Kainuussa pikkuhiljaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä