Mielipiteet

Lukijan mielipide: Suomen etua ajetaan yhteistyöllä

Ylä-Kainuun Perussuomalaisten mielipidekirjoitus (13.4.) alkaa huolella suomalaisten yritysten pärjäämisestä. Tämä huoli on hallituksessa otettu todesta ja yrityksille on rakennettu tukipaketteja pahimman ajan yli selviämiseen. Kirjoitukseen otsikkoa myöten oli kuitenkin päätynyt tekstiä, joka ei vastaa totuutta – ei, vaikka sitä kuinka myös sosiaalisessa mediassa kierrätetään.

En ole koskaan enkä missään sanonut, etten asettaisi Suomen kansaa etusijalle. Perussuomalaiset ovat itse valitettavasti jakaneet väärennettyä, nimiini laitettua "lanseerausta". Totuus on tämä: olen esittänyt huoleni (Uusi Suomi 9.7.2020), että suurvallat ovat lähteneet meille pienille maille haitalliseen "oma kansa ensin" -politiikkaan, joka uhkaa mm. jättää pienet maat – kuten Suomen – maailman päätöksenteon pöydistä sivuun. Maamme pitkäaikainen presidentti Urho Kekkonen piti tärkeänä varjella Suomea suurvaltojen pelinappulaksi joutumiselta ja suojella sääntöihin perustuvaa kansainvälistä järjestystä. Tämä on johdonmukainen linja tähän päivään, jolloin on syytä kantaa huolta suurvaltojen kasvavasta kansallismielisyydestä. Urho Kekkosen sanoin, turvallisuus ei ole aitojen panemista, vaan ovien aukaisemista.

Perussuomalaisten kirjoitus toisti puolueen kielteisiä näkemyksiä EU:n elpymisrahastosta. On syytä tuoda esiin, että EU-maiden kesken neuvoteltu yhteinen elpymispaketti on poikkeuksellisessa tilanteessa sovittu välttämätön paha. Kukaan ei ole toivonut koronapandemian kaltaista tilannetta ja sen laukaisemaa talouskriisiä. Yhteistä elvytystä varten kukin maa laatii varojen käytöstä suunnitelman ja rahankäyttöä myös valvotaan. Suomi aikoo käyttää rahaa mm. ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, koulutukseen, työvoimapalveluihin ja sosiaali- ja terveyspalveluihin – puramme hoitoonpääsyn jonoja ja autamme ihmisiä uuden alkuun korona-ahdingosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tytti Tuppurainen

oululainen kansanedustaja ja ministeri

Ministeri Tytti Tuppurainen toteaa, että yhteistä elvytystä varten kukin maa laatii varojen käytöstä suunnitelman ja rahankäyttöä myös valvotaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä