Mielipiteet

Lukijan mielipide: Palo- ja pelastustoimen ja sopimuspalokuntien tulevaisuus turvattava

Hyvinvointikeskustelussa painotus on soteen liittyvissä toiminnoissa. Se on ymmärrettävää, kun puhutaan varsin isosta muutoksesta ja myös rahoituksesta. Hyvinvointialueen vastuulle tuleva palo- ja pelastustoimen kustannus on murto-osa soteen verrattuna.

Se ei saa kuitenkaan jäädä vähemmälle huomiolle, vaikka sen rahoitus ja toiminta on turvattu muutaman vuoden päähän. Palo- ja pelastustoimi nivoutuu joka tapauksessa soteen, koska ensihoitotoiminta on siihen liitetty ja näin tulee olla myös jatkossa.

Ensihoitotoiminnassa on myös tärkeää, että yhteys rajavartiolaitoksen kanssa toimii ja jatkuu. Tästä yhteistyöstä on hyviä kokemuksia ja se on ollut erinomainen palvelu harvaan asutuilla ja maakunnan reuna-alueilla ja rajaseudulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tulipalon tai muun katastrofin varalta resurssit tulee säilyttää ja valmiutta parantaa entisestään. Se tarkoittaa, että sopimuspalokuntien (VPK) asema turvataan myös tulevassa hallinnon ja toimintojen uudistuksissa.

Voi todeta, että kaikki tulipalot ovat sammuneet joskus, mutta palo sammunut usein nopeammin, kun VPK on ollut sammutuksissa mukana. VPK:t tarjoavat erinomaisen harrastus mahdollisuuden nuorille ja monelle aukeaa ovi sen kautta pelastusalan ammatteihin. Paineita sopimuspalokuntien lakkauttamiseen on jonkin verran ilmassa, mutta sitä virhettä ei tule tehdä.

Sopimuspalokunnat ovat osoittaneet vahvuutensa ja edullisuutensa, kun pelastustilanne iskee päälle.

Jaakko Kyllönen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

aluevaaliehdokas (kok.)

Kuhmo

Pelastuslaitosta tarvittiin apuun Mainuan kolaripaikalla. Poliisi selvittää tapahtuman syyn.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä