Mielipiteet

Lukijan mielipide: Pakkokeinot käyttöön

Virus, covid 19, tunkeutuu hengityselinsoluihin ja aiheuttaa vaarallisen keuhkotulehduksen, josta kopioitunut virus voi päätyä sydämeen, maksaan, luuytimeen ja munuaisiin.

Kyse on tappavasta taudista, johon toimivaa rokotetta ei nyt ole saatavissa. On kovalla kiireellä kehitetty useita eri valmistajien koronarokotteita, joita testataan parhaillaan.

Lyhyen testausajan huomioon ottaen ovat niiden haittavaikutukset todennäköisiä, joten lääkevalmistajat ovat vaatineet rokotteille takuusuojan tarkoituksena välttää mahdollinen korvausvastuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koko maailman laajuisen pandemiarokotteen kehittämiseen menee vuosia ja nyt on vain käytävä viivytystaistelua virusta vastaan. Välttämällä turhia sosiaalisia kontakteja ja muuten suojautumalla (maskit ja käsienpesu).

Joutava matkustelu on lopetettava ja samoin kaikenlainen virukselle altistava urheiluvouhotus, jääkiekkoa tyhjille katsomoille. Mitä mieltä siinä on? Kuitenkin puolet peleistä joudutaan peruuttamaan. Mailat, pallot ja porkat kaappiin, urheillaan sitten terveenä, mitenkään välttämätöntä se ei nyt ole.

Kauppojen aukioloaikaa voi rajoittaa, mutkamäet, ravintolat, virastot ja koulut voi panna lopputalveksi kiinni. Viime keväänä oltiin jo menossa oikeaan suuntaan. Rajoituksia olisi pitänyt lisätä, eikä alkaa päästämään tartuntoja lisääntymään. Talous nousee aikanaan, sairaat ja kuolleet eivät sitä tee. Kenellä raha, sillä valta, se jääköön niiden huoleksi.

Ruotsalaisten tavoittelema joukkosuoja ei toteutunut. Koronavirus vei siellä hautaan yli 10 000 sairastunutta. Suomessakin on tilanne pahempi kuin viime keväänä ja korjaamiseksi on mentävä oikein vanhaan DDR-malliin, suljettuun yhteiskuntaan. Suositukset eivät nyt tehoa, on otettava pakkokeinot käyttöön. Niillä keinoin muun muassa Taiwanilla ja Singaporessa on saatu koronaviruksen leviäminen ainakin hidastumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiihtyvällä vauhdilla on maapallolla vielä vallitsevaa, joltistakin älyllistä elämää, viety väärään kehityssuuntaan. On valtavia sikaloita ja navetoita, tehomaataloutta, jossa virukset pääsevät leviämään toisten geneettisesti samankaltaisten eläinten joukossa.

Sademetsiä kaadetaan ja tahallaan poltetaan. Ilma, maa ja vesi saastuvat. Ilmasto muuttuu ja asutaan entistä ahtaammin. Ihmiset pakataan suurkaupunkeihin päällekkäin asumaan.

Epidemian tullessa valtava määrä ihmisiä sairastuu ja kuolleita on väkisinkin paljon.

Erkki Kinnunen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä