Mielipiteet

Lukijan mielipide: Muutaman gallupin demokratia!

Helmikuun lopussa Venäjän aloitti sodan Ukrainaa vastaan ja järkytti rauhaiseloa viettäneen Euroopan. Hyökkäyksen alettua presidenttimme ilmoitti, että naamiot on riisuttu!

Tähän viestiin Hilma totesi, että nytkö voi taasen mennä kauppaan ilman naamaria! Kerroin, että kyllä hengityssuojaimia on syytä vielä käyttää, johon Hilma parahti, että minäkö luulin jo, että saisin viimeinkin viehkeyteni esille.

Itsenäiseen valtioon raaka hyökkäys on aina tuomittava, vaikka selityksiä löytyisikin. Hyökkäyksen seurauksesta alkoi pelon ilmapiiri, jolloin kansaa oli helppo manipuloida. Tilannetta hyödynsivät mielipidekyselijät Natosta, ja mediassa luotu turvattomuus toi heille halutut tulokset. Kansan mieli muuttui vajaassa kolmessa kuukaudessa noin kolmanneksen kannatuksesta kolmen neljäsosan myönteisyyteen!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tottahan se on, että pelolla on yleensä helpoiten tavoitteet saavutettu ja sitä on varsin usein käytetty. Eduskuntakin turvallisuusselonteon käsittelyssä piiloutui gallup-kansandemokratian taakse, kun lähes jokainen edustaja totesi, että kansa on mennyt eduskunnan edelle vahvalla Nato-myönteisyydellään ja meidän täytyy noudattaa kansan tahtoa.

Äänestäminen sujui mutkitta ja kansa kiittää vai kiittääkö? Ihmettelen mielipidekyselyillä kansanäänestyksen korvaamista! Eduskunta edelleenkin saa valtansa kansalta, ei gallupeilta.

Kansanäänestyksen vastustajat sanoivat, että ulkovaltiot voisivat helposti vaikuttaa äänestykseen. No eikö näihin gallup-kyselyihin voinut vaikuttaa?

Porvaripuolueet ja lähes koko mediamme oli valjastettu täysin siihen, että Suomi liittyisi Natoon. Ja sehän onnistui, niin kuin kokoomus ja muut porvaripuolueet olivat suunnitelleet!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orvolla oli mairea hymy, kun hän totesi päätöksen jälkeen, että nyt kuulumme länteen. Länteen, minä kun olen luullut siihen meidän koko ajan kuuluneen! Mielipidetiedustelut saivat sotilasliittomyönteisyyden turvatakuilla, vaikka niiden vaikutuksia puolin ja toisin vielä uumoillaan.

Kysymyksiä herättää sekin, miksi heti Nato-hakupaperin allekirjoittamisen jälkeen Venäjän uhka laimeni! Siitä ei mediassa enää samalla tavalla vauhkottu kuin aikaisemmin. Liekö vaimenemisen suurin syy ollut se, kun Niinistö kertoi puhelimessa Putinin hänelle todenneen, ettei teitä kukaan uhkaa!

Ilmaston kannalta niin Ukrainan kuin kaikki muutkin sodat ovat kriittisiä. Sodille ei ole asetettu päästöoikeuksia. Ilmaston ja ympäristön tuhoaminen on hirveää, ihmisistä puhumattakaan. Ilmastokriisi ei odota vaan se pahenee pahenemistaan jo ilman sotiakin!

Olen rauhan puolesta sotaa vastaan ja toivoisin, että viimeinkin saataisiin aikaiseksi todelliset rauhanneuvottelut. Valitettavasti näyttää siltä, että rauhanneuvottelijat ovat hävöksissä!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jouko Huhta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä