Mielipiteet

Lukijan mielipide: Mikä koulutuksessa on puutteellista?

Olen ihmeissäni seurannut uutisia lisääntyvistä lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Ovatko opintosuunnitelmat liian vaativia? Lapsia ei pidä laittaa liian aikaisin oravanpyörään, jossa ei jää aikaa leikkiä ja harrastaa mieluisia harrastuksia.

Ovatko myös kännykät rasittamassa aivoja, niin etteivät aivot saa palautua koulun jälkeen? Herää kysymys, opetetaanko koulussa arkisia asioita ollenkaan, kuten kodin siivous, ruuan laitto, rahan käyttö, lasten hoito ja muita sellaisia perustaitoja?

Yksi asia on myös tärkeä, vaikka se tuntuu mitättömältä asialta. Nimittäin roskaaminen, onko se jokamiehenoikeus? Toinen tärkeä asia on, ettei ketään kiusata ja jätetä yksin!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maailmassa on paljon asioita, joita lapset väkisinkin näkevät ja kuulevat ja siinä tarvitaan turvallisia aikuisia joiden kanssa niistä puhutaan. Opettajat ovat tärkeässä roolissa ja heillä pitäisi myös olla taitoa kertoa uutisia niin, ettei lapsi kuormitu niistä liikaa.

Toinen tärkeä asia on, että ketään ei kiusata tai jätetä yksin.

Ps. Miten viisaaksi ihminen luulee tulleensa, kun on valmis kumoamaan kristityksi maaksi nimetyssä maassa Jumalan luomistyön? Kaikki muu katoaa, mutta Jumalan sana ei koskaan katoa, eikä siihen saa lisätä mitään eikä poistaa mitään. Pysytään totuudessa ja tehdään lapsille ja nuorille turvallinen tulevaisuus.

Liisa Virtanen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä