Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kainuun ilmastostrategia 2020

"Kainuu on valmistellut oman maakunnallisen ilmastostrategiansa Euroopan unionin sekä Suomen kansallisen ilmasto ja energiastrategiansa toteuttamiseksi. Kainuun ilmastostrategiassa on neljä keskeistä tarkoitusta: 1) asettaa ilmastotavoitteita ja -toimenpiteitä koko maakunnalle, 2) haastaa kaikki kainuulaiset osallistumaan ilmastotalkoisiin, 3) kannustaa luomaan innovatiivista, suojelua edistävää liiketoimintaa, 4) pyrkiä varmistamaan, että maakunnan ilmastosuojelu on johdonmukaista.

Kainuun ilmastostrategian tärkein painopiste on ekotehokkuus. Ekotehokkuuden tavoitteena on optimoida materiaalien, raaka-aineiden ja energian käyttö ja siten vähentää tuotteen tai palvelun haitallisia ympäristövaikutuksia koko sen elinkaaren aikana. Ekotehokkuuden odotetaankin luovan maakunnassa myös uutta osaamista ja menestyvää liiketoimintaa: esimerkiksi uusiutuvan energian käytön edistäminen, kestävä teknologia ja luontomatkailu luovat sekä suoraan että välillisesti yritystoimintaa ja työpaikkoja koko maakunnan alueella. Lisäksi kunnat ja maakunta-kuntayhtymä voivat tehdä ekotehokkuustoimilla merkittäviä kustannussäästöjä". Kainuun maakunta -kuntayhtymä 2011

Suomussalmen kunta on mielestäni toteuttanut hyvin maakuntakohtaisia tavoitteita ekokuntana. Kunnassamme on metsäpinta-alaa runsaasti ja sitä hoidetaan hyvin ja se on meidän hiilinielu. Jätteiden kierrätys toimii hienosti. Harvoin enää näkee tienvarsilla ja metsissä vanhoja autonromuja ja muuta jätettä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntavaaliehdokkaana haluaisin nostaa uusiutuvien energioiden lisäämistä kunnassamme.

Näitä voisivat olla:

1) Maalämmön lisääminen; ydinkeskustassa on hyvä kallioperä josta saisimme lämpöenergiaa.

2) Maatalouden bioenergian hyödyntäminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

3) Tuulivoiman rakentaminen; edellyttää voimanlinjan saantia kuntaamme, johon sähkö voidaan toimittaa.

4) Aurinkoenergia.

5) Puupohjainen biopolttoaine.

Näillä toimilla saisimme luotua kuntaamme yritteliäisyyttä ja uusia työpaikkoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kari Kalervo Heikkinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä