Mielipiteet

Lukijan mielipide: Historiaa hutkimalla

Tuo Ylen esittämä Tervon ja Halmeen tosisuomalaisuutta etsivä seurue käsittelee historian tosiasiat tiettyjen silmälasien läpi. Olen ajatellut sitä aiemminkin, että onko heidän taustansa äärivasemmistolainen tai maltillisempi demarivaikutteinen tausta. Voin kyllä sanoa, että puolueettomassa "eduskunnan radiossa" tuo särähti pahasti.

Särö liittyi marsalkka Mannerheimin kuuluisuuden pohdintaan, jossa äärivasemmistolainen käsitys on nähnyt hänet yleensä alakanttiin. Poikkeuksiakin toki on.

Nuo miehet eivät muista sota-ajasta mitään, eivätkä näytä lukeneen paljonkaan talvisodasta, joka oli todellinen mainospläjäys. Satoja lehtimiehiä vei talvisodan voitoista viestiä maailmalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mannerheim oli eurooppalainen julkkis, jota loppuaikoinaan Stalinkin alkoi arvostaa. Hän pyysi Mannerheimia lomalle Krimille, mutta hän oli jo lupautunut lähtemään Portugaliin.

Sitten noilla Karjalan vankileireillä oli merkillisiä kiistoja siitä, kuka oli oikeasti nähnyt marsalkka Mannerheimin. Ruotsissa toimii vieläkin Suomen sotiin osallistuneiden veteraanien perinneosasto. Hekin kertoivat, että marsalkka Mannerheimin näkeminen rintamalla oli merkkitapaus.

Jokainen aikakausi synnyttää omat sankarinsa ja julkkiksensa. Nykyisin puhutaan faneista.

Taisto J. Seppänen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä