Paikallisuutiset

Koronatilanne helpottanut Kainuussa – toimi näin

Koronapandemiatilanne on helpottanut myös Kainuussa, kertoo Kainuun sote. Viime viikolla maakunnassa todettiin 400 koronatartuntaa, kun viikkoa aiemmin tapauksia oli 686.

Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1302, kun edeltävällä viikolla määrä oli 1821. Samoin positiivisten tulosten osuus on pienentynyt 37,7 prosentista 30,7 prosenttiin.

Koronarokotuksia tarjotaan edelleen väestölle kuntien rokotuspisteissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Epidemia on hiljalleen rauhoittumassa ja yhteiskunta on kesän tullen palautumassa selvästi normaalimpaan tilaan. Tartuntoja todetaan nyt aiempaa vähemmän, mutta terveysturvallisuusohjeita on hyvä noudattaa etenkin, jos kuuluu riskiryhmiin, muistuttaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

Kainuussa voimassa ovat kansallisten ohjeistusten mukaiset suositukset. Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä myös kouluun.

Jos saat koronaan sopivia oireita, tee kotitesti. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla.

Kainuu

Suositukset

1. Ota koronarokotukset: Rokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronataudilta.

2. Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vrk ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.

3. Muista hygienia: Pesemällä käsiä, käyttämällä maskia ja huolehtimalla turvavälistä sekä hyvästä ilmanvaihdosta ehkäiset tehokkaasti tartuntoja.

Kainuun keskussairaalan koronatestiasema on avoinna ma - la klo 10 – 16.30 (ajanvaraus omasote.kainuu.fi) tai numerosta 040 165 0020. Testaus kuntien terveysasemilla palvelee arkipäivisin.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilla

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä