Paikallisuutiset

Koronarokotuksia riittää hyvin – erityistä syytä kiirehtiä kolmanteen rokotukseen ei ole, tiedottaa Kainuun sote

Kun THL alkoi suositella kolmannen rokotuksen ottamista 5 – 6 kuukautta toisen rokotuksen jälkeen, alkoi kysyntä selvästi kasvaa, mikä on tietysti hyvä asia, kertoo Kainuun soten rokotuksista vastaava tulosyksikön päällikkö Maila Moilanen .

– Rokotuksen suojateho ei muutamassa viikossa merkittävästi muutu, joten erityistä kiirettä ei kuitenkaan ole. Ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille potilaille suositellaan kahden kuukauden annosväliä, hän jatkaa.

Kolmannet koronarokotteet ovat tarjolla kaikille 18 vuotta täyttäneille, mikäli toisesta annoksesta on vähintään 5 kuukautta. Käytännössä tämä tarkoittaa jatkossakin pääosin ikäjärjestyksessä eteneviä rokotuksia, sillä rokotukset ovat olleet jo käynnissä vanhemmilla ikäluokilla sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronarokotteita on Suomessa varastoissa THL:n mukaan 1,5 miljoonaa, joten niitä on nyt saatavilla erityisen hyvin.

Rokotuspisteillä paikoin pitkiäkin jonoja

Uuden suosituksen myötä rokotuspisteissä on ollut paikoin pitkiäkin jonoja. Suurimpiin rokotuspisteisiin on lisätty ajanvarausmahdollisuus, jotta voi tarvittaessa varmistua sopivasta ajankohdasta.

Rokotuspisteissä Kainuun sote kehottaa toimimaan maltillisesti ja palamaan tarvittaessa uudestaan, mikäli jonotusaika vaikuttaa pidentyvän.

Pitkään jatkuneiden rokotusten järjestelyt ovat aiheuttaneet henkilöstövajetta ja vaikutuksia myös muihin palveluihin. Lisähenkilöstöä rokotuspisteille ei voida tällä hetkellä lisätä muun terveydenhuollon kärsimättä, kertoo Kainuun sote tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajanvaraukset tehdään Omasote-verkkopalvelussa (omasote.kainuu.fi). Varattavia aikoja lisätään kalenteriin rokotusjärjestelyiden varmistuessa muutaman viikon jaksoina.

Keskiviikkona alkuiltapäivällä Prisman rokotuspisteellä Kajaanissa jonotti arviolta kuutisenkymmentä henkilöä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä