Paikallisuutiset

Koronarokotepisteet aloittavat Kainuun kouluissa

Torstaina 12. elokuuta Kainuussa on todettu kahdeksan uutta koronatapausta.

Koronarokotuksia ollaan aloittamassa kainuulaisissa kouluissa ja oppilaitoksissa. Osassa niistä perustetaan pop up -rokotuspisteitä, jolloin rokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta koulujen tiloissa.

Pisteitä ei tule kaikkiin Kainuun kouluihin, vaan koulut ja rokotusajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan maanantaina pidetään rokotuspalaveri ja tiistaina pitäisi olla aikatauluja selvillä. Vielä ne eivät ole niin sanotusti betonissa.

Rokotushjelma koskee 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia koululaisia ja opiskelijoita mukaan lukien oppilaitosten henkilökunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rokoteajan jo varanneet käyvät rokotuksella ja tehosterokotuksella saamansa ajan ja paikan mukaisesti. Kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvista rokotuksista tiedotetaan tarkemmin Kainuun soten tiedotteissa, sekä Wilma-viesteissä, viestitetään Kainuun sotesta.

Tartunnanjäljityksessä on esiintynyt hitautta etenkin kielivähemmistöjen keskuudessa, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

Mahdollisen tartunnan saaneen kontakteja ja käyntipaikkoja on joissakin tilanteissa ollut vaikea selvittää. Tällöin ei myöskään saada tietoja mahdollisista altistuneista.

Olli-Pekka Koukkari listaa kolme tekijää, jotka ovat voineet ilmiön aiheuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartunnanjäljitystä ovat osaltaan voineet olla vaikeuttamassa puutteet kielitaidossa. Koukkarin mukaan tulkkeja käytetään, jos suinkin mahdollista.

Osa ihmistä voi olla kotoisin alueilta, joissa viranomaisiin ei voi luottaa, joten he ovat varauksellisia myös maamme viranomaisten tiedustelujen suhteen.

– Sitten on yhteisön paine, josta voi seurata muun muassa häpeänäkökulma, sanoo Koukkari.

Tartunnanjäljityksen ainoa tavoite on saada välitettyä tietoa mahdollisesta altistumisesta tartunnan saaneen henkilön kontakteille, sotesta kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun ilmaantuvuus on perjantaihin mennessä 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolta 97,2, ja Kainuu jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Kainuussa havaittiin torstaina kahdeksan uutta koronatartuntaa. Neljä niistä oli jo aiemmin karanteenissa olleilla.

Uusia karanteeneja määrättiin 20.

Edit: lisätty Olli-Pekka Koukkarin kommentit ja Kainuun soten muuttunut tieto siitä, että pop up -rokotuspisteitä ei tule kaikkiin Kainuun kouluihin.

Rokotukset toteutetaan ilman ajanvarausta koulujen tiloissa pop up -periaatteella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä