Paikallisuutiset

Koronaepidemian huippu on taittunut

Kainuussa todettiin 686 koronatartuntaa viime viikolla. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 543. Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1821 (vkolla 15 yht. 1586), joista positiivisia oli 37,7 prosenttia (34,2 %).

– Pääsiäistä edeltävällä viikolla sekä testi- että positiivisten määrä oli pienempi. Luvut ovat nyt useita viikkoja olleet samalla tasolla ja voidaan todeta, että epidemiahuippu on taittunut, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

Tartuntoja ja altistumisia hoitolaitoksissa ja soten yksiköissä todetaan edelleen niin henkilöstöllä kuin asiakkaillakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KAKS:ssa on yksittäisiä sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita.

Koronarokotuksia on tarjolla väestölle kuntien rokotuspisteissä. Ikääntyneiden hoiva-asukkaiden neljännet rokotukset on Kainuussa saatu pääosin valmiiksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukset ovat edelleen voimassa.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä on linjannut alueen suosituksia kansallisten ohjeistusten mukaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Terveysturvallisuussuositukset ovat yleisiä tartuntariskiä hillitseviä ohjeita. Ne korostavat omaa vastuuta sekä oireisena kotona pysymistä. Maskia voi edelleen käyttää ja halutessaan itse kukin voi oman harkintansa mukaan noudattaa myös yleisiä suosituksia suurempaa varovaisuutta eri tilanteissa, selventää Lea Käsmä-Ronkainen.

Kirurgista maskia käyttämällä suojaa muita tartunnalta. Kantajaansa tehokkaammin suojaavan maskin (ffp2/ffp3) käyttöä kannattaa harkita erityisesti rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti.

Töihin, kouluun, päivähoitoon, harrastuksiin tai muihin tilaisuuksiin on syytä mennä ainoastaan oireettomana.

– Jos perheenjäsen tai henkilö, jonka kanssa olet ollut lähikontaktissa, saa positiivisen koronatestituloksen, tarkkaile vointiasi. Jos saat oireita, tee kotitesti tai hakeudu tarvittaessa terveydenhuollon testiin. Jää etätöihin jos mahdollista. Oireeton voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla.

Pikatestin tulos selviää vartissa. Tulos on negatiivinen, jos testeri näyttää vain yhtä viivaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä