Ihmiset 

Kokeile mietoa juolukkaa ja pirtsakkaa pihlajaa –aliarvostetut supermarjat jäävät hyödyntämättä

Marjaneuvoja Kati Lampela leipoi juolukoista piirakkaa, pihlajanmarjoja hän vinkkaa käyttämään esimerkiksi vispipuurossa.

Kati Lampela poimii lähes kaikkia syötäviä marjoja. Yleensä ainakin jollain marjalla on hyvä sato. Tänä vuonna metsät ovat olleet täynnä mustikkaa. Kuva: Miika Sirkiä

Pöytään katetaan kahvin kanssa marjapiirakka, joka äkkiseltään näyttää taidokkaasti valmistetulta mustikkapiirakalta. Nyt luvassa on kuitenkin uusi makuelämys — juolukkapiirakka. Tämä maineikkaan ja makean mustikan varjoon jäänyt luonnontuote on supermarja, joka ei jostain syystä tahdo kelvata suoma

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä