Kesäisellä ja hyvin kalustetulla terassilla on mukava ruokailla

Kun haluat nauttia ruokaa kesäisellä terassilla, oikeat kalusteet voivat olla ratkaisevassa asemassa. Halusitpa sitten luoda viihtyisän aamiaisnurkkauksen tai tilavan ruokailutilan perheelle tai vieraille varten, ulkokalusteiden valinnassa on otettava huomioon muutamia avaintekijöitä.

On järkevää valita kestävät sekä ennen kaikkea säänkestävät kalusteet. Etsi sellaisia materiaaleja, jotka eivät haalistu tai ruostu helposti ajan myötä. Luonnollisesti huomioon tulee ottaa terassin koko ja pohjaratkaisu sekä istumapaikkojen määrä. Jos asut kerros- tai rivitalossa, voi pieni bistrosetti sopia viihtyisälle parvekkeelle.

Muotoilu on osa viihtyvyyttä

Toiminnallisuuden lisäksi kannattaa miettiä myös tyyliä ja muotoilua. Ulkokalusteita on monentyyppisiä, nykyaikaisista aina rustiikkisiin ja perinteisiin. Mieti terassisi yleistä estetiikkaa ja valitse kappaleita, jotka täydentävät olemassa olevaa sisustusta.

Voit myös halutessasi lisätä joitakin koristeellisia yksityiskohtia, kuten ulkotyynyjä, pöytäliinoja tai lyhtyjä, viihtyisän ja kutsuvan ilmapiirin luomiseksi. Oikeat huonekalut voivat lopulta muuttaa terassisi mukavaksi ja tyylikkääksi ulkoruokailutilaksi.

Kun valitset terassikalusteita, puiset ovat usein kaikkein tyylikkäimpiä ja ajattomia. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että puutarhatuolit ja -pöydät vaativat hieman huoltoa, jotta ne pysyvät parhaimmillaan. Vaihtelevat lämpötilat tai kosteustasot (jotka suomalaisille ovat hyvinkin tuttuja) voivat aiheuttaa puun vääntymistä tai halkeilua ajan myötä. On myös tärkeää välttää kuumien esineiden asettamista suoraan puun pinnalle, sillä myös tämä voi aiheuttaa vaurioita ainakin pinnoitteeseen. Muovi ei materiaalina välttämättä kuulosta houkuttelevalta, mutta siitä tehdyt kalusteet voivat olla sekä edullisia, kestäviä ja helposti puhdistettavia.

Suosittuja materiaaleja puutarha- ja terassikalusteissa ovat esimerkiksi:

● akaasiapuu

● valualumiini

● tiikki

● polyrottinki

● muovi

● kuusi

● teräs

● textilene

● bambu

Oikeanlaiset kalusteet eri terasseille

Ulkokalusteiden osalta puutarhatuolit ja -pöydät ovat sellaisia, jotka kannattaa valita ensiksi terassille. Ne eivät ainoastaan tarjoa paikkaa istua ja ruokailla, vaan ne myös lisäävät puutarhan yleistä estetiikkaa. Koska tarjolla on kuitenkin niin paljon vaihtoehtoja, voi olla haastavaa valita oikeanlaiset.

Kestävyyden lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös puutarha- ja terassituolien ja -pöytien tyyli ja muotoilu. Niiden tulisi täydentää puutarhasi yleisilmettä. Investointi laadukkaisiin puutarha- ja terassituoleihin ja -pöytiin on fiksu päätös, joka kannattaa pitkällä aikavälillä. Ota siis aikaa valita oikeat kalusteet ja nauti kauniin ja toimivan terassisi eduista.

Puhdista huolellisesti ja varo naarmuuntumista

Terassikalusteiden säännöllinen puhdistus on myös tärkeää. Pinnalle voi kertyä pölyä ja likaa, mikä voi ajan mittaan aiheuttaa naarmuja ja muita vaurioita. Poista lika ja roskat varovasti pehmeällä liinalla tai harjalla. Vältä voimakkaita kemikaaleja tai hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa puuta. Niiden suojaaminen naarmuilta on tärkeää mutta useimmiten onneksi helppoa. Käyttämällä pöydissä aluslautasia ja pöytätabletteja sekä käyttämällä huonekalutyynyjä tai -huopaa tuolien ja muiden usein siirreltävien kappaleiden pohjassa pääsee jo pitkälle.

Näillä yksinkertaisilla toimenpiteillä voit varmistaa, että terassi -ja puutarhakalusteet pysyvät kauniina ja tyylikkäinä vuosien ajan.