Paikallisuutiset

Kakkoskoronarokotteita saa ilman ajanvarausta – 9 uutta tartuntaa viikonloppuna

Kainuun soten mukaan mennyt koronaviikonloppu oli rauhallinen. Kaikkiaan tartuntoja todettiin yhdeksän, joista Kajaanissa oli viisi ja Sotkamossa neljä. Kaikki tartunnat olivat lauantailta. Sen sijaan sunnuntaina oli ensimmäinen nollapäivä viikkoihin.

Kainuun ilmaantuvuus on tällä hetkellä 215,3 / 100 000 / 14 vrk.

– Vaikutelmana on että tilanne on rauhoittumassa, mutta yhden rauhallisen viikonlopun perusteella ei voi vielä ennustaa mihin suuntaan tilanne kehittyy, kommentoi tiedotteessa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari viikonlopun pieniä tartuntamääriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n uuden ohjeistuksen mukaan toisen rokotteen voi ottaa kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäisen rokotuksensa ja ajan toiselle rokotteelle 12 viikon päähän saaneet voivat nyt myös aikaistaa rokoteväliä tai hakea toisen rokotteensä popup -rokotepisteistä.

Koukkari mukaan Prismassa aloitetaan heinäkuussa rokotettujen (12 viikon rokoteväli) kakkoskierros, mutta ensimmäisestä piikistä pitää olla vähintään kuusi viikkoa. Sen sijaan elokuussa rokotetuilla pysyy voimassa entinen aikataulu kakkosannoksissa.

Mikäli toinen rokoteannos haetaan ennen annettua aikaa, sovittu rokoteajanvaraus tulee perua. Kaikki jo varatut ajat ovat edelleen voimassa. Rokotuksen aikaistamisen voi tehdä, jos haluaa toisen rokotteen antaman suojan jo aikaisemmin.

Ensimmäisen koronarokotteen saa ajanvarauksella enää tämän ja ensi viikon aikana. Ajanvaraus loppuu kokonaan ja ilman ajanvarausta rokotukseen pääsee 20.9. alkaen, lähempänä ajankohtaa ilmoitettavissa rokotuspaikoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin Rajakatu 3:n avattuun pikatestiin voi varata ajan Omasoten kautta. Pikatestin tulos selviää 30 minuutin sisällä. Testiasema on avoinna kello 8-16 kaikkina viikonpäivinä.

Kainuun keskussairaalan drive-in -testaus jatkuu ennallaan.

Kainuu

Rokotukset

Popup -rokotukset ilman ajanvarausta Kainuussa seuraavan viikon aikana:

Kajaani, Prisman rokotuspiste avoinna arkisin klo 11–19 ja lauantaisin klo 10–14

9.–11.9. Kuhmo, K-Supermarket to – pe klo 12–19, la klo 10–14

Kuhmossa ajanvarauksella olevat rokotukset ovat siirtyneet 6.9 alkaen Kuhmon oppimiskeskukselle, Piilolantie 47.

10.9. Paltamo Neuvola klo 13–15.30 (sekä 16.9. klo 13–17)

11.9. Hyrynsalmi, Hyrynsalmen vastaanotto, Kiviöntie 11, klo 8–15

ilman ajanvarausta ensimmäinen rokote sekä tehosterokote, jossa ensimmäisestä rokotuksesta kulunut 8 viikkoa

13.9. Ristijärvi Neuvola klo 13–15.30

16.9.–18.9. Sotkamo to – pe Sotkamon K-Supermarket ja la Vuokatin K-Supermarket

24.–25.9. Suomussalmi Tokmanni

Kajaanin Prisman PopUp -rokotuspisteellä voi hakea toisen rokotusannoksen aikaisintaan 6 viikkoa ensimmäisen rokotteen saamisesta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä