Paikallisuutiset

Kainuun sote siirtyy tehostettuun valmiuteen – lisärajoituksia valmistellaan

Kainuun koronakoordinaatioryhmä on eilen ylimääräisessä kokouksessaan todennut alueen koronatilanteen heikkenevän edelleen.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on siirtynyt tehostettuun valmiuteen. Vaikean koronatilanteen ennakoidaan jatkuvan ja voi se vaikuttaa terveydenhuollon toimintakykyyn lisääntyvien henkilökunnan poissaolojen sekä mahdollisesti kasvavan hoidon tarpeen vuoksi.

Perjantaina 14.1. on perustettu valmiussuunnitelman mukainen johtokeskus, joka vastaa tilannekuvasta, toiminnan koordinoinnista sekä muun muassa tarvittaessa henkilöstöresurssien suuntaamisesta. Tavoitteena on turvata palveluiden toimintakyky ja johtamisvalmius. Johtokeskusta johtaa kuntayhtymän johtaja tai hänen sijaisensa.

– Tällä hetkellä pystymme toimimaan lähes normaalisti. On kuitenkin mahdollista, että joudumme supistamaan kiireetöntä toimintaa. Akuutti hoito, synnytykset ja kiireelliset leikkaukset on pystyttävä turvaamaan kaikissa tilanteissa, korostaa Kainuun soten kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun koronakoordinaatioryhmä on eilen ylimääräisessä kokouksessaan todennut alueen koronatilanteen heikkenevän edelleen. Viruksen ilmaantuvuus on noin 900 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Sairaalahoidon kuormitusta koronapotilaiden määrän vuoksi ei toistaiseksi ole; sairaalassa on hoidossa yksittäisiä potilaita koronaoireiden vuoksi. Merkittävä riski kohdistuu tällä hetkellä terveydenhuollon henkilöstön riittävyyteen, mikäli tartunnat lisääntyvät.

Kainuun sote on valmistellut esitystä Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain mukaisista lisärajoituksista, joita voivat olla esimerkiksi kokoontumisrajoitusten tiukentaminen tai tiloihin kohdistuvat rajoitukset.

Kainuun sote suosittelee kunnille ja muille toimijoille myös aikuisten ohjatun ryhmätoimintojen siirtymistä mahdollisuuksien mukaan etätoteutukseen.

Tartuntatautilain mukaisesti tulee huolehtia myös riittävien etäisyyksien, osallistujien ohjeistuksen ja käsihygienian toteutumisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkossa kaikille, myös koululaisille 1. vuosiluokalta alkaen.

Työpaikoille annettiin suositus siirtyä mahdollisuuksien mukaan etätyöhön sekä tehostaa lähikontakteja vähentäviä käytäntöjä. Koulujen käytännöt muodostuvat opetuksen järjestäjän ja soten erikseen sopimalla tavalla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä