Paikallisuutiset

Kainuun sote onnittelee Hyrynsalmea, Suomussalmea ja Ristijärveä – yli 80 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä rokotettu kaksi kertaa

Pandemiapäällikön viesti noin 9 000 rokottamattomalle kainuulaiselle: "Hoitakaa hommanne, ellette yhteisen niin sitten oman etunne nimissä."

Hyrynsalmen, Suomussalmen ja Ristijärven kunnissa kaikista 12 vuotta täyttäneistä yli 80 prosenttia on rokotettu kahteen kertaan.

Kainuun sote onnittelee näitä kolmea kuntaa hienosta saavutuksesta.

Tavoitteena on saavuttaa vastaava tilanne koko Kainuussa lokakuun loppuun mennessä. Kainuun soten mukaan onnistuminen edellyttää noin 3 300 toisen rokoteannoksen toteutumista lokakuun aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haasteellisin rokotustilanne on Sotkamossa, jossa järjestetään kolmepäiväinen rokotuskampanja sekä Vuokatin että Sotkamon keskustan alueilla 28.–30. lokakuuta.

Kajaanissa Prisman rokotuspiste toimii 13. marraskuuta saakka.

Kainuun sote toteutti maanantaina 18. lokakuuta tekstiviestikampanjan kaikille 12 vuotta täyttäneille Kainuulaisille muistutuksena rokottautumisen välttämättömyydestä.

– Pärjäämme Kainuussa koronan kanssa tällä hetkellä hyvin. Vakavan taudin riskin on minimoinut lähes neljä viidestä 12 vuotta täyttäneestä. Arviolta 9000 rokottamatonta kainuulaista muodostaa edelleen merkittävän tautitaakan riskin alueellemme. Aivan suotta. Hoitakaa hommanne, ellette yhteisen, niin sitten oman etunne nimissä, Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatartuntojen määrät ovat Kainuussa hienoisessa laskussa. Sairaala- tai osastohoidossa on yksittäisiä koronapotilaita.

Sotkamon terveyskeskussairaalassa 15. lokakuuta todettuun ryppääseen liittyy toistaiseksi yhteensä neljä tartuntaa. Vuodeosasto on karanteenissa toistaiseksi.

Kainuussa ei ole voimassa rajoituksia. Etätyösuositus on voimassa Kainuussa lokakuun loppuun asti, yleinen maskisuositus matalan riskin tilanteissa päättyy 22. lokakuuta.

Maskisuositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Maskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronatilanteessa on suuria eroja valtakunnallisesti. Syyslomalla mutta myös sen jälkeen tulee noudattaa varovaisuutta erityisesti kohtalaisen ja merkittävän riskin tilanteissa.

Tarkemmat aikataulut ja paikat Kainuun kuntien avoimista rokotuspisteistä löytyvät Kainuun soten verkkosivun koronainfosta: sote.kainuu.fi/koronainfo

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä