Paikallisuutiset

Kainuun koronatilanne paheni kahdella, karanteenissa 78 ihmistä – uudet tartunnat Suomussalmella ja Kuhmossa

Perjantaina Kainuussa paljastui kaksi uutta koronatartuntaa. Toinen iltapäivällä Suomussalmella ja toinen Kuhmossa. Suomussalmella positiiviseksi nyt positiiviseksi osoittautunut henkilö liittyy Hyrynsalmen ryppääseen, kuten jo aiemmin Suomussalmella tartunnan saaneeksi todettu.

Hän ei ollut kuitenkaan karanteenissa, sillä sellaista altistusta ei ollut todettu, että perusteita karanteeniin määräämisen olisi ollut. Nyt hän on eristyksissä.

Suomussalmella on siis kaksi tartuntaa. Karanteenissa olevien määrä kasvoi perjantaina kolmella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyrynsalmella ei ole sen sijaan tullut sitten torstain tietoon uusia sairastumisia. Positiivinen testitulos ryppäässä on todettu 18 henkilöllä.

Kuhmossa tartunnan saanut oli tullut ulkomailta ja ollut pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan aivan protokollan mukaisesti vapaaehtoisessa karanteenissa ja mennyt kolmen vuorokauden testiin, jolloin hänet oli todettu positiiviseksi. Hän on nyt eristyksissä ja yksi perheenjäsen on määrätty karanteeniin. Tämä tapaus ei liity millään tavalla Hyrynsalmen ryppääseen.

Suomussalmen ja Kuhmon tapaukset yhteen laskien karanteenissa olevien määrä on sen sijaan kasvanut ja perjantai-iltana Kainuussa oli karanteenissa kaikkiaan 78 henkilöä.

Kainuun sote kehottaa jatkamaan ohjeiden mukaisia varotoimia sekä hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Testaukset ajanvarauksella terveysasemilla arkipäivisin sekä päivittäin Kaksin koronatestausasemalla (puh. 040 165 0020).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia lievennettynä. Voimassa on 50 henkilön kokoontumisrajoitus ajalla 21.5. – 13.6. Kainuussa voi 21.5. alkaen järjestää myös yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n turvaohjetta. Ohjeessa vaaditaan muun muassa vähintään kahden metrin turvavälit. Kaikissa tilaisuuksissa on kuitenkin otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58c velvoitteet.

– Aiemmasta niin sanotusta lohkovaatimuksesta on luovuttu 50 henkilön kokonaisyleisömäärän ylittäviltä osilta. Käytännössä turvaohjeiden noudattaminen tarkoittaa, että tilaisuuksissa on tosiasiallisesti voitava säilyttää turvavälit sekä varmistaa käsien puhdistaminen ja muut hygieniatoimet, selventää Koukkari Kainuun.

– Epidemian myönteinen kehitys Suomessa on pysähtynyt. Kuten viime päivinä Kainuussakin on huomattu, tartuntatilanne voi muuttua nopeasti. Virus ei ymmärrä montako ihmistä on paikalla tai myydäänkö lippuja. Olipa kyse perhejuhlasta tai kaupallisesta tapahtumasta sekä järjestäjien että osallistujien vastuuta turvallisuudesta on korostettava, jatkaa Koukkari.

Edit. klo 19.39: päivitetty illan tilanne.

Hyrynsalmella on päällä koronapandemia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä