Paikallisuutiset

Kainuun koronarokotukset alkoivat Kajaanissa – ensimmäisenä rokotetaan soten hoitohenkilöstö

Ensimmäiset kainuulaiset saivat koronarokotuksen hetki sitten Kajaanissa Kainuun keskussairalassa, kun Kainuun sote aloitti hoitohenkilöstön koronarokotukset.

Kainuun keskussairaalassa käynnistetyissä rokotuksissa ensimmäisinä rokotetaan päivystyspotilaita hoitavat, näytteenottajat sekä teho- ja valvonta-osaston henkilökunta. Seuraavissa vaiheissa rokotukset ulotetaan kuntien vastaanottojen, kotihoidon ja hoivayksiköiden sekä osastohoidon henkilökuntaan.

Kainuuseen on saatu aluksi 1000 rokotteen erä, josta varataan myös toinen rokoteannos ensimmäisinä rokotettaville. Kainuuseen odotetaan viikkoon 3 mennessä yhteensä 3000 annosta, jolla voidaan rokottaa noin puolet potilas- ja asiakastyössä olevasta Kainuun soten henkilökunnasta

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisenä rokotteen sai ensihoitopäällikkö Jukka Angerman pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin tarjoamasta piikistä.

Rokotusjärjesteyksen on määritellyt valtioneuvosto asetuksella, jossa säädetään rokotusten järjestämisestä ja rokotusjärjestyksestä. THL:n suosituksen mukaisesti rokotukset aloitetaan koronan hoitoon ja tutkimuksiin osallistuvasta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä.

Kainuussa käytettävä rokote on Pfizer-Biontechin rokote (BNT162b2), joka edellyttää kahden rokoteannoksen antamista kolmen viikon välein.

Edit kello 9.30. Juttua päivitetty

Soten ensihoitopäällikkö Jukka Angerman sai ensimmäisenä kainuulaisena koronarokotuksen pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarilta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä