Paikallisuutiset

Kainuulaisille 12–15-vuotiaille voi alkaa varata aikoja koronarokotukseen maanantaista alkaen

Torstaina 5. elokuuta Kainuussa on todettu 3 uutta koronatartuntaa.

Torstaina 5. elokuuta Kainuussa on todettu 3 uutta koronatartuntaa, kaikki jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 113,9 / 100 000 / 14 vrk. Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Kainuun sote aloittaa 12–15-vuotiaiden perusterveiden rokotukset. Tähän mennessä se on ollut mahdollista vain ikäryhmään kuuluville riskiryhmäläisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote tiedotti perjantaina, että 12–15-vuotiaiden rokotusaikoja voi varata maanantaista 9. elokuuta alkaen.

Aika varataan alle 15-vuotiaille puolesta asiointina: sähköisesti Omasotessa (omasote.kainuu.fi) tai ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

Kainuun sote suosittelee käyttämään ensisijaisesti Omasoten ajanvarausta, koska varausnumeron takaisinsoitossa on ruuhkaa.

Rokotusten toteutus suunnitellaan kuntakohtaisesti ja niistä informoidaan koulu- ja luokkakohtaisesti. Informaatiokanavana useimmissa kouluissa käytetään Wilma-viestejä, sote kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin kaupungin vs. sivistysjohtaja Päivi Rissanen toivoo soten tiedotteessa, että jokainen tekee oman osuutensa ottamalla rokotteen, koska näin suojataan itseä, kotiväkeä sekä kavereita koulussa ja vapaa-ajalla.

Sote: Rokotusten väliä ei ole syytä aikaistaa

Kainuun soten mukaan tämänhetkisillä rokotemäärillä ei voida lyhentää mRNA-rokotteiden annosvälejä kuin poikkeustilanteissa, jotta rokotteita riittää kaikille ensimmäisen annoksen antamiseen.

Annettua tehosterokotteen aikaa tulee noudattaa, eikä varata uutta aikaa toisen rokotteen ottamiselle.

mRNA-rokotteissa suositeltu annosväli on 12 viikkoa. mRNA-rokotteiden 12 viikon annosväliä voidaan paikallisen harkinnan perusteella lyhentää, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista, sote kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Annosväliä lyhennetään sen mukaan tällöinkin korkeintaan 8 viikkoon, jotta rokotuksilla edelleen saavutetaan mahdollisimman hyvä ja pitkäkestoinen suojateho.

Lauantaina on tullut tietoon kuusi uutta koronatartuntaa Kajaanissa. Näihin liittyen noin kaksikymmentä henkilöä on määrätty karanteeniin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä