Paikallisuutiset

Eläkeliiton Suomussalmen yhdistys haastaa jäsenensä kuntosalille

Kotona tuolilta nousut, kyykyt, portaiden nousu tai raskaat kotityöt lisäävät lihaskuntoa. Moni ikäihminen vaatii kuitenkin säännölliseen liikkeelle lähtemiseen ystävän tai ryhmän tukea. Jumpparyhmät vetävät Suomussalmella hyvin senioriosanottajia. Kuntosaleilla sen sijaan näkee vähemmän seniorikävijöitä.

Sen vuoksi Eläkeliiton Suomussalmen yhdistys haastaa jäsenensä kokoontumaan kuntosalille torstai-iltapäivisin klo 13.00 alkaen.

Seniorien on torstairyhmässä mahdollisuus tavata muita samanikäisiä, ja vasta-alkajakin pääsee näin paremmin mukaan. Yhdistyksestä kannustetaan lähtemään mukaan, erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jäsenten tulee itse huolehtia voimassa oleva tapaturmavakuutus ja kuntosalimaksu. Vertaisohjaajina toimivat ryhmän alkuvaiheessa yhdistyksen liikuntavastaavat Aulikki ja Simo Moisio .

Yhdistyksestä muistutetaan, että liikunta ennaltaehkäisee, hoitaa ja kuntouttaa monia sairauksia, tällaisia ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet, tyypin 2 diabetes, tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja jotkut syöpäsairaudet.

Liikunnan puutteella ja epäterveellisellä ravitsemuksella on todettu olevan yhteyttä myös muistisairauksien syntyyn. Lihasvoiman ja tasapainon puute johtaa ikäihmisillä usein myös kaatumisiin ja luiden katkeamisiin.

Lihasvoima vähenee 30 ikävuodesta alkaen. Lihaskunnon laiminlyönti heijastuu iäkkäänä esimerkiksi vaikeutena nousta tuolilta, kumartua tai kiivetä portaita. Lihasvoiman vähenemistä voi harjoittelulla ehkäistä. Näin selviää vanhanakin paremmin päivittäisistä askareista. Lihasvoimaharjoittelun tulisi sisältyä jokaisen seniorikansalaisen elintapoihin. Kyky kehittää lihaksistoa ja luustoa säilyy koko eliniän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta ylläpitävää harjoittelua UKK-instituutti suosittaa yli 65-vuotiaille kaksi kertaa viikossa. Yhden harjoituskerran kesto voi olla 20–60 minuuttia. Lihasvoimaa voi lisätä kuntosalilla, jumppasalien ryhmissä tai kotona.

Eläkeliiton Suomussalmen yhdistyksen seniorien torstairyhmä kuntosalilla klo 13.00 alkaen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä