Paikallisuutiset

Aluehallintovirasto yhdistetty virheellisesti rokotevastaiseen viestiin

Aluehallintoviraston (AVI) asiakkailleen jakamaa tietoa on yhdistetty virheellisesti rokotevastaiseen kampanjaan eri puolilla Suomea viimeisten kahden viikon aikana.

AVI tiedotti tilanteesta keskiviikkona 18. päivänä syyskuuta.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston virkamiehen yksittäiseen sähköpostivastaukseen maskin käyttöä kouluissa koskevaan tiedusteluun on yhdistetty osuus, jossa vastustetaan lasten ja nuorten koronarokotetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiayhteydestään irrotettu virkamiehen sähköposti liitettynä väärään tietoon hämmentää kyseisen viestin vastaanottajia. AVI korostaa sitä, että keskustelupalstoilla, joillakin kouluilla ja muissa paikoissa jaettu tekstikokonaisuus ei ole aluehallintoviraston virkamiehen kirjoittama tai julkaisema.

Aluehallintovirastot vastaavat jatkossakin toimintaansa liittyviin kysymyksiin kaikissa käytössämme olevissa virallisissa viestintäkanavissa. Epävirallisissa kanavissa luotettavan tiedon erottaminen epäluotettavasta voi olla vaikeaa. THL on laatinut listan keinoista, joilla väärän tiedon voi tunnistaa verkossa:

https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset/naista-merkeista-tunnistat-vaaran-tiedon-verkossa

Kasvomaskien käytön osalta lisätietoja löytyy esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

Ellei nykykehitys jostain syystä täysin käänny erilaiseksi oletamme, että marraskuussa tilanne on kohtuullisen normaali, arvioi pandemiapäällikkö Koukkari.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä