Paikallisuutiset

Viikonloppuna 13 uutta koronatartuntaa – valtaosa edelleen Kajaanissa

Lauantaina Kainuussa todettiin kaksi uutta koronatartuntaa. Sunnuntaina positiivisia testituloksia todettiin 11 ja suurin osa tartunnoista on edelleen Kajaanissa.

Karanteeniin on asetettu yli kolmekymmentä henkilöä eri Kainuun kunnista sekä ulkopaikkakunnilta. Osa tartunnan saaneista on ollut jo aiemmin karanteenissa.

Tartunnanjäljitys on pääosin saanut selvitettyä viikonlopun tautitapaukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mahdollisia altistumispaikkoja päivitetään Kainuun soten koronainfon verkkosivuille niiltä osin, kun tietoja on jäljityksen mukaan saatavissa ja niiden arvioidaan olevan tartuntariskin kannalta olennaisia.

Koronatestejä otetaan edelleen runsaasti ja testituloksen saamisessa voi kestää yli vuorokausi, Kainuun sote tiedottaa.

Ilmaantuvuus Kainuussa on nyt 180,6 / 100 000 / 14 vrk.

Rokotevalmisteita ja rokotusaikoja on Kainuussa hyvin saatavilla. Koronarokotteen ottaminen on vahvasti suositeltavaa, ja erityisesti lasten ja nuorten rokotuskattavuuden lisääminen on tärkeää. Rokotus pienentää merkittävästi riskiä sairastua tai tartuttaa virusta edelleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin Linnanvirta-tapahtumassa kokeiltiin ilman ajanvarausta annettavia koronarokotuksia. Viikonlopun aikana rokotuspisteellä annettiin 124 koronarokotusta.

– Enemmänkin rokotteita olisi toki ollut tarjolla kahden päivän aikana. Myönteistä palautetta annettiin erityisesti palvelun helppoudesta ja viikonloppuun sijoittuneesta mahdollisuudesta. Selvitämme mahdollisuuksia jatkaa näitä palveluita. Kainuun koko väestöstä rokottamatta on vielä noin 20 000 ihmistä. 90 prosentin tavoitteesta ollaan vielä kaukana ja erityisesti 20 - 40 -vuotiaiden matalampi kattavuus huolestuttaa, kertoo Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Koronarokotukset aikuisille jatkuvat edelleen ajanvaraustoimintana kuntien rokotuspisteissä. Yritysten työterveyshuollon kautta on myös mahdollisuus saada koronarokotteita, mikäli työnantajat ovat sisällyttäneet ne palvelusopimuksiinsa.

12 vuotta täyttäneet peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat saavat koronarokotukset helposti myös koulujen rokotuspisteillä lähipäivien aikana. Järjestelyistä on tiedotettu koulujen kautta ja lisätietoja saa myös Kainuun soten verkkosivuilta.

Lauantaina on tullut tietoon kuusi uutta koronatartuntaa Kajaanissa. Näihin liittyen noin kaksikymmentä henkilöä on määrätty karanteeniin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä