Paikallisuutiset

Uusia koronatapauksia kolme – Kainuun sote muistuttaa, ettei koronavirus tartu elintarvikkeiden välityksellä

Toistaiseksi kukaan ei ole sairastunut elintarvikkeiden välityksellä.

Maanantaina todettiin Kainuussa kolme uutta koronatapausta, joista kaksi on ollut jo karanteenissa altistumisen vuoksi. Uusia karanteeneja on määrätty 13. Ilmaantuvuus on tällä hetkellä 135,2 / 100 000 / 14 vrk. Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Kainuun sote tiedottaa, että rokotusaikoja ja rokotteita on Kainuussa hyvin saatavilla. Kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien on mahdollista saada koronarokote.

Rokoteajanvaraus suositellaan tehtäväksi ensisijaisesti verkossa, osoitteessa tai soittamalla takaisinsoittonumeroon 044 709 3788. Kaikissa Kainuun kunnissa on rokotuspisteet ja rokote on ilmainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote tiedottaa myös, ettei koronavirus tartu elintarvikkeiden välityksellä. Ulkomaalaisten marjanpoimijoiden parissa todettujen koronatapausten johdosta kansalaisissa on herännyt huolta koronan leviämisestä esimerkiksi marjojen välityksellä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmiseen yskiessä tai aivastaessa. Toistaiseksi kukaan ei ole sairastunut elintarvikkeiden välityksellä.

Kuhmon kaupunki muistuttaa, että varhaiskasvatukseen, kouluun, harrastuksiin ja töihin on tultava vain terveenä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä