Paikallisuutiset

Seitsemän uutta koronatartuntaa Kainuussa, joista yksi Puolangalla

Kainuun sote muistuttaa, että kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa minimiin sekä käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia yli kahden metrin turvavälin säilymisestä.

Kainuun koronatilanne on ottanut loppuviikosta takapakkia. Kainuun sote kertoo, että torstai-iltana maakunnassa on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa sekä kainuulaisilla että Kainuuseen saapuneilla urheilijoilla.

Puolangalla on todettu yksi koronatartunta paikkakuntalaisella henkilöllä. Tarkempi tartunnanjäljitys on parhaillaan meneillään.

Puolangan kunta kehottaa puolankalaisia noudattamaan kaikkia ohjeita ja suosituksia, jotta koronavirusepidemia pysyisi kurissa. Ohjeiden noudattaminen on erittäin tarpeellista, koska etukäteen ei voi tietää kuka tai miten herkästi tartunnan voi saada.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolangan kunta suosittelee etätöiden tekemistä ja lisäksti työpaikoilla pitää toimia niin, että lähikontaktit ja riskit olisivat mahdollisiman pienet.

Muilta paikkakunnilta Puolangalle sekä Puolangalta muualla töissä kulkevia kehotetaan etätöihin, mikäli se on mahdollista.

Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

Maastohiihdon nuorten MM-kisoihin Vuokattiin saapuneesta Venäjän maajoukkueesta on kolme hiihtäjää todettu maahantulotestissä positiiviseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivällä selvisi kuitenkin se, että kolmen venäläisurheilijan koronatapaukset olivat jälkiä aiemmista tartunnoista.

– Testien niin sanotut ct-arvot osoittavat, että kyseessä ovat selkeästi aiemmat sairastumiset. Tätä tukevat myös joukkueen esittämät todistukset aiemmista sairastumisista. Näin ollen joukkueesta ei ole ketään karanteenissa tai eristyksessä, pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo.

Venäjän joukkue saapui Vuokattiin ennen maahantulorajoitusten tiukentumista. Joukkue toimii vain omassa ryhmässään ilman ulkopuolisia kontakteja.

Koronatestit ovat olleet negatiivisia nuorten MM-katsastukseen saapuneilla urheilijoilla, joita on testattu yli 200. MM-katsastukset ovat käynnissä Vuokatissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Urheiluopiston mukaan urheilijat noudattavat tiukkoja testaus- ja suojausmenettelyitä voidakseen osallistua kilpailuihin. Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan viralliset kilpailutapahtumat voidaan järjestää tarvittavin varotoimin ilman yleisöä.

Viikonloppuna yhteistä aikaa Ylä-Savossa viettäneessä seurueessa on todettu useita tartuntoja, joista kainuulaisista tartunnat ovat yhdellä kuhmolaisella ja kahdella kajaanilaisella henkilöllä. Ylä-Savo-ryppääseen seurauksena Kajaanissa on varmistunut noin 20 altistunutta Ladyline-kuntosalilla ja muissa yhteyteyksissä noin 10. Altistumiset tapahtuivat kuntsalilla keskiviikkona kello 17.20–19.35. Paikalla oli oireeton, mutta tartuttava henkilö.

Soten tartunnanjäljitys tavoittelee kyseisenä aikana salilla olleita henkilöitä ja antaa jatko-ohjeita.

Soten mukaan Ladylinella on noudatettu asianmukaisia koronaohjeistuksia ja salilla asiointi voi jatkua turvallisesti.

Tapaukseen liittyvillä henkilöillä on osin ollut koronavilkku-sovellus käytössä. Koronavilkun ilmoitettua altistumisesta tulee ottaa yhteyttä jatko-ohjeita varten oman paikkakunnan terveyskeskukseen tai Kainuussa numeroihin 116 117 tai 040 165 0020.

Vilkkuhälytys ei automaattisesti tarkoita tarvetta testiin hakeutumisesta, joten yhteydenotto ensin on tärkeää.

Koronaan viittaavissa oireissa tulee hakeutua testiin. Kainuun sote muistuttaa edelleen, että kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa minimiin sekä käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia yli kahden metrin turvavälin säilymisestä.

Edit: Juttua päivitetty klo 11.22 ja klo 13.25

Kasvomaskeja on syytä käyttää julkisilla paikoilla, neuvoo Kainuun sote.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä