Paikallisuutiset

Puolangalla saa ensimmäisen koronarokotuksen ilman ajavarausta lauantaina

Puolanka järjestää koronarokotustapahtuman ilman ajavarausta tulevana lauantaina Puolangan terveyskeskuksessa. Rokotukset alkavat kello 9 ja kestävät puoleenpäivään saakka.

Rokotuspäivään voivat tulla ilman ajanvarausta hakemaan ensimmäisen rokotuksen kaikki yli 12-vuotiaat puolankalaiset.

THL on ohjeistanut, että koronarokotteiden annosväli voi olla 8–12 viikkoa. Jos haluaa aikaistaa toista rokotusta sovitusta 12 viikosta, pitää ottaa yhteys Puolangan terveyskeskuksen koronarokotusten ajanvaraukseen p. 040 – 7239205.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puolankajärven koululla on oma popup -rokotuspäivä oppilaille keskiviikkona.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mallinnusten mukaan rokotuskattavuudella on ratkaiseva vaikutus rajoitusten poistamiseen. Sekä tartuntojen että sairaalahoidon riski rokottamattomilla on huomattavasti suurempi verrattuna rokotesuojan saaneisiin.

Tämän vuoksi rajoituksista voidaan asteittain luopua väestön rokotussuojan laajetessa, koska kontaktien lisääntyminen ei ole enää entisenkaltainen riski. Viimeaikaisissa tartunnoissa levittäjinä ovat toimineet rokottamattomat henkilöt.

Kunta kehottaa ottamaan rokotukset heti. Ajanvaraus avoinna kaikille yli 12-vuotiaille. Rokotuksia on hyvin saatavilla kaikille halukkaille. Koronarokotusta suositellaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, sillä rokottamalla voidaan suojata nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koska rokotukset estävät suuren osan tartunnoista, ne vähentävät myös lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitustoimien tarvetta, jotka koskisivat harrastuksia ja koulunkäyntiä.

Maskin käyttöä suositellaan kaikissa perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Yleinen etätyösuositus on voimassa.

Ajankohtainen koronarokotustieto löytyy Puolangan sosiaali- ja terveyspalveluiden sivuilta.

Vähäisissäkin oireissa tulee hakeutua koronatestiin. Puolangan kunta suosittelee olemaan herkästi yhteydessä Puolangan terveyskeskuksen päivystykseen, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä