Paikallisuutiset

Pääpaino positiivisissa tuloksissa sijoittuu Kajaaniin - maanantaina 25 uutta koronatartuntaa

Karanteenissa olevilla ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettiin kaksitoista uutta tartuntaa.

Kainuun sote tiedottaa, että koko maakunnassa todettiin maanantaina 23. elokuuta kaikkiaan 25 uutta koronatartuntaa. Näistä kymmenen olivat jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Yksi tartunta on kirjattu Sotkamosta ja kaikki muut Kajaanista. Karanteenissa olevilla ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettiin kaksitoista uutta tartuntaa. Uusia karanteeneja on kaikkiaan määrätty noin kymmenen.

Kainuun ilmaantuvuus on tällä hetkellä 211 / 100 000 / 14 vrk. Kyseinen ilmaantuvuusluku sisältää alueelle kirjattujen ulkomaalaisten marjanpoimijoiden tartunnat, jotka poislukien ilmaantuvuus olisi Kainuun soten mukaan noin 164.

THL:n selvityksen mukaan sairaalahoitoon on joutunut kahden rokotusannoksen jälkeen Suomessa vain 53 henkilöä. Vakavimmat sairastumiset todetaan edelleen yli 70-vuotiailla. Kainuun sote muistuttaa rokotteen hyödyllisyydestä, ja että rokotevalmisteita ja -aikoja on Kainuussa hyvin saatavilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämän hetken tutkimustiedot rokotuksista sekä epidemiatiedot maailmalta osoittavat, että tilanne voi normalisoitua, mikäli rokotuskattavuus on 90 prosentin tasoa. Tämä edellyttää myös nuorimpien ikäluokkien rokottamista, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

– Siihen asti jatkunee yhteiskunnalle kalliiksi ja hankalaksi käyvät varotoimet, kuten eristykset ja karanteenit tai maskit ja turvavälit. Meillä on siis kaikki mahdollisuudet käsillä, mutta kyllähän tässä punnitaan myös nykymaailman yksilön ja yhteisön suhdetta, pohtii Koukkari.

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä