Mielipiteet

Kirjoittaja käy läpi vaalien tulosta. Kuvassa eduskuntatalo. Arkistokuva: Clas-Olav Slotte Kuva: Clas-Olav Slotte

Mielipide: Kansan viesti Keskustalle on kuultu

Kansanvalta on puhunut ja pulinat pois. Näin opetti pitkäaikainen maalaisliitto-keskustan poliitikko Johannes Virolainen. Vaalituloksesta ei ole valitusoikeutta ja Suomen kansan mielipide oli, ettei Keskustaan ole tarpeeksi luottamista tällä kertaa. Keskustan tarjous ei puhutellut, kansan tuen sai oikeiston kokoomuksen ja perussuomalaisten tarjous sekä vasemmalle koukannut SDP. Sain itse vahvan valtakirjan Oulun vaalipiirin äänestäjiltä, siitä äänestäjille mitä suurimmat kiitokset.

Keskusta on viimeisen 20 vuoden aikana ollut hallituksessa 16 vuotta. Nyt kansa osoitti vuoron oppositioon. Taisi tehdä niin neljä vuotta sittenkin, kun Sipilän hallituskaudella kannatus laski rajusti. Nyt kuulossamme ei ole vikaa. Se olisi pitänyt oppia kerrasta, mutta toista virhettä Keskusta ei tee, vaan kunnioittaa tarkasti kansan osoittamaa suuntaa.

Kokoomus saa hallituksen kasaan ilman Keskustaakin. Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus täydennettynä RKP:llä ja KD:lla saa selkeän enemmistön eduskunnassa, samaten Kokoomuksen ja SDP:n varaan rakentuva sini-puna täydennettynä parilla pienellä puolueella. Voittajien paikka on hallituksessa, ja eduskunnan kokoonpano antaa tähän täydet mahdollisuudet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edessä ovat vaikeat hallitusneuvottelut. Helppoja neuvotteluja tuskin on 2000-luvulla nähtykään. Voittajien on aika lunastaa voiton tuoneet lupaukset. Perussuomalaisilla on hallitusvastuun paikka. On heidän aikansa näyttää, miten he hoitaisivat isänmaamme asioita. Oppositiosta Keskusta voi myös tukea hyviä linjauksia, sitähän ei mikään estä.

Perussuomalaisten johto uhosi vaalien jälkeen Helsingin Sanomissa antaneensa keskustalaisille ”armonlaukauksen”. Näinköhän. Me keskustalaiset emme aio antaa periksi. Emme etsi syitä tappioon kansasta tai mediasta, vaan peilistä. Peilistä löytyvät myös ratkaisut. Omaa työtämme ja sanomaamme kehitämme nöyrin mielin.

Keskusta on pärjännyt omalla vahvalla linjalla, joka tekee pesäeron sekä vasemmistoon että oikeistoon. Aina kun Keskusta menestyy, nousemme yleispuolueena sekä maalla, pikkukaupungeissa että kasvukeskuksissa. Tehtävämme on ymmärtää arjen realiteetit ja rakentaa koko maata sivistyksen, välittämisen sekä työnteon varaan.

Kansalla on oikeus vaatia Keskustalta parempaa, sitä meidän on nyt aika rakentaa. Hattu kouraan ja kohti työmaata. Keskusta etsii nyt vahvaa keskilinjaa sosialismin ja kapitalismin välistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuomas Kettunen

kansanedustaja, Oulun vaalipiiri (kesk.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä